KLASSVINNARE. AIK:s Alex Kessidis (trea fr v) var obesegrad (77 kg) på SM och blev klassegrare. Foto: AIK brottning

Stukat AIK tog silver på lag-SM

Trots en man mindre och kort uppladdningstid lyckades AIK brottning knipa ett silver på lag-SM. Men gnagarna känner att de har mer att ge – och siktar på revansch nästa år.

  • Publicerad 12:00, 3 dec 2018

Egentligen skulle inte AIK varit med lag SM-finalen, men fick en gratisplats då Lidköping drog sig ur. Uppladdningen blev dock lite stukad och de svartgula var tvungna att åka ner till Helsingborg med en decimerad trupp.

– När vi fick chansen att vara med så kunde vi inte tacka nej. Lag-SM är det största man kan tävla i som lag i Sverige. Synd bara att vi inte kunde åka ner med fullt lag, berättar ordföranden Leon Bjurberg Kessidis som var en del av laget.

Sex brottare, i varje lag, tävlar mot varandra i varje match på lag-SM. Men en skada gjorde att AIK stod utan en tävlande i 60 kg, vilket gav fem minuspoäng i varje match.

Dessutom fick Leon tävla i en mycket högre viktklass än han brukar: 130 kg.

– Ja, det var tungt bokstavligen. Det var jämna matcher men jag föll i alla tre. Jag fick ta den för laget, säger Leon som annars är rankad femma i världen i 97-kilosklassen.

Knep silvret ändå

Trots detta lyckades Gnaget att kämpa till sig ett silver. De slog Örgryte, fick oavgjort mot BK Pan (Sjöbo) men föll i den avslutande matchen, som även blev finalen, mot hemmaklubben HBK Bergania (1–5).

– Det var lite stolpe ut i varje match. Att få börja med minuspoäng mot bra motstånd var tungt. Vi var tvungna att vinna överlägset för att komma i kapp vilket påverkade brottningen. Det blev stressat.

– Det känns okej ändå med ett silver. Men nästa år vinner vi, vi vet hur bra vi är och ska komma mer förberedda 2019. Förhoppningsvis kan vi arrangera den tävlingen på hemmaplan här i Solna.

AIK på lag-SM 2018

60 kg WO

67 kg André Jönsson

77 kg Alex Kessidis

87 kg Zakarias Berg

97 kg Aleksandar Stjepanetic

130 kg Leon Kessidis

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Solna

Målet: Varannan Solnavilla ska ha solceller 2023

Nyheter Lokal bank satsar på förnybar energi Handelsbanken slår ett slag för hållbar och förnybar energi i Solna. Med hjälp av en särskild satsning vill banken hjälpa Solnaborna att på ett enkelt sätt skaffa solceller till villan.torsdag 21/2 14:30

Stora problem i SL-trafiken

Nyheter ✓Stopp på Roslagsbanan under morgonen ✓Förseningar i pendeltågstrafiken En nedriven kontaktledning har stoppat upp trafiken på Roslagsbanan och orsakat förseningar och inställda avgångar. Det är även flera förseningar på pendeln.torsdag 21/2 8:45

Taxichaufför utsatt för brutalt rån av gäng

Nyheter ✓Slagen och rånad på mobiltelefon ✓Kastade sten genom bakrutan Tidigt på onsdagsmorgonen fick polisen ett larm om en taxichaufför som blivit slagen och rånad av fem personer.onsdag 20/2 11:17