Vinst. Säsongen har börjat bra för Täby FK:s herrlag, nu satsar laget på fler vinster. Foto: Royne Rösselharth

Succe för Täby FK i division 2

Det har varit en överraskande bra säsong för Täby FK:s herrar. Med elva segrar i rad leder de nu tabellen i division 2 Norra Svealand.

  • Publicerad 11:47, 7 aug 2019

Första säsongen i division 2 hamnade de i mitten av tabellen. Men denna säsong har något hänt med Täby FK:s herrlag som i skrivande stund tagit elva segrar i rad. Enligt Täby FK:s tränaren Daniel Erlandsson handlar det om erfarenhet.

– Förra året var vi nykomlingar och hade inte spelat i division 2 tidigare. Det, och att vi spelat tillsammans länge, tror jag är en faktor till att vi spelar bra nu. Vi har utvecklats sedan förra året, vi jobbar hårt och är seriösa i allt vi tar oss an och det ger resultat. Vi var orutinerade och nu har vi rutinen trots att vi är ett ungt lag, säger han.

Men trots en bra start så är det en blygsam tränare som blickar fram mot de kommande tio matcherna.

– De matcherna som vi vunnit innan spelar ingen roll inför det som kommer. Spelarna har gjort ett jättebra jobb men nu handlar det om vad vi gör nästa match. Vi försöker att inte tänka så mycket på det som varit, säger Daniel Erlandsson.

Hoppas ni på att komma upp en division?

– Klart vi har goda chanser, men förlorar vi två matcher i rad så ligger vi nog tvåa. Det är en liten marginal. Vi har inte varit överlägsna och vi har fått slita hårt.

Flera spelare har varit i klubben under en längre tid och många kommer från Norrort och Täby. Nu hoppas Daniel Erlandsson att Täbypubliken vill hjälpa laget fram mot fler segrar.

– Jag upplever ett stigande publikintresse. Om man vill se spelare som sliter under 90 minuter och en fotboll som är attackerande så borde man komma, vi går alltid mot mål, säger han.

Nu är nya badplatsen vid Ullna klar

Nyheter Notan: Närmare en halv miljon Ny sand, grillplats och röjning av vass. Nu står Täbys nya badplats vid Ullnasjön klar, redo för nästa säsong.tisdag 15/10 11:27

Klart: Nu införs tiggeriförbud i Danderyd

Nyheter Här är platserna där det kommer att gälla I går kväll röstade kommunfullmäktige i Danderyd om tiggeriförbud. Resultatet: ett klart ja.tisdag 15/10 9:21
Stockholm Direkt