SM-guld. Segerglädje hos Wallby sedan laget tagit SM-guld på hemmaplan. Foto: Kent Lundqvist

Succé med SM i Enköping

Det blev en stor succé med dragkamps-SM i Enköping där arrangemanget vann guld och hemmalaget Wallby DK drog hem ett SM-guld och ett SM-silver. – En väldigt lyckad dag. Det har klaffat och alla är jättenöjda med dagen och kvalitén på arrangemanget vi alla har levererat, konstaterar Wallbytränaren Henrik Törnblom.

  • Publicerad 10:34, 11 sep 2017

Oj, vad skönt det här är

I herrklassen 600kg var det laddat i hemmalaget som kom till SM-start med en låda silver bakom sig från de senaste åren.

Nu skulle man bara vinna det här.

I gruppdraget gick WDK från klarhet till klarhet med idel segrarr och var egentligen aldrig hotat i någon match.

I semifinalen ställdes laget mot Stenungsunds DK och WDK var fullständigt överlägsna sina motståndare och vann i två raka drag.

Det betydde SM-final – igen!

Skulle WDK orka samla kraft och mental styrka för att få till et trendbrott och dra hem ett SM-Guld?

I finalen ställdes WDK mot ett tippat finallag som också skulle vara det värsta hotet: Björke SK/Ydre DK.

I finalen blev det inledningsvis en smula trevande för hemmalaget som dock hittade ett bra tryck på Björke. Hemmalaget kopplade sedan ett rejält grepp om draget och vann till slut ganska enkelt och bärgade därmed ett SM-guld.

– Oj, vad skönt det här är, sa en mycket glad Henrik Törnblom efter finalen.

Han berömde hela laget.

– Det här har vi suktat efter länge och nu är det verklighet. Vi blev starkare och starkare och vann rättvist. Alla gör ett jättejobb och vi är verkligen värda detta, sa han.

Nu väntade den avslutande tungviktsklassen herr 700kg och WDK mönstrade ett rutinerat lag, men kanske inte så trimmat som man önskat.

I gruppdraget blevr laget tvåa och tog sig fram till final mot favoriterna Brunnsbergs IF.

WDK gjorde det bra och höll ett jämnt och knallhårt drag. Det stod och vägde länge och väl, men till slut var BIF starkare och vann SM-Guldet.

– Vi tömde verkligen allt i finalen, men det räckte tyvärr inte denna gång. Vi kan inte vara missnöjda då vi förlorar mot ett bra lag, sa en trött, sliten men nöjd Henrik Törnblom.

I damklassen 520kg fick publiken och Sverigeeliten se ett nytt damlag från Wallby DK som gjorde sitt första SM ihop som lag.

Målet var att kunna ta en semifinalplats men det lyckades WDK inte med. WDK gick fyra knallhårda matcher i gruppdraget där laget hotade de flesta lagen, men föll tyvärr i samtliga.

– En bra erfarenhet för oss och jag är totalt sett nöjd, säger coach Tina Göransson. Det var dock ett sämre resultat än vad vi hoppats på, men vi föll i samtliga matcher för att vi inte är ihoptrimmade som ett lag bestående av både rutin och orutin.

SM-resultat

Dam 520kg,
Guld: Brunnsbergs IF, Silver: Stenungsunds DK, Brons: Löftadalens DK.

Herr 600kg,
Guld: Wallby DK, Silver: Björke SK/Ydre DK, Brons: Stenungsunds DK.

Junior 600kg,
Guld: Löftadalens DK, Silver: Brunnsbergs IF 1, Brons: Brunnsbergs IF 2.

Ungdom 560kg,
Guld: Löftadalens DK, Silver: Brunnsbergs IF 1, Brons: Brunnsbergs IF 2

Herr 700kg,
Guld: Brunnsbergs IF, Silver: Wallby DK, Brons: Löftadalens DK

 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15