Succéår gav plats i elitettan-nykomling

2017 var hon inte ens ordinarie i BSK. Nu, något år senare, har Emma Lillbäcks succésäsong lett till ett kontrakt med elitettanlaget BP.

  • Publicerad 14:00, 6 dec 2018

Nu är det dags för mig med nya äventyr, men oavsett är det väldigt tråkigt att lämna BSK.

Säsongen 2017 blev det bara blott två matcher från start för Bollstanäs damlag. Men i år fick Emma Lillbäck chansen på högerbacken – och tog den. I alla årets matcher, utom en, spelade 19-åringen från start.

Både Emma och tvillingsyrran Louise har båda haft en stor utveckling 2018 i högpresterande Bollstanäs SK.

– Jag är jättenöjd givetvis. Jag gick från att knappt få spela alls till att spela nästan alla matcher, säger hon. Men det var ett bakslag att vi inte gick upp.

Näst högsta serien

Men Emma kommer gå upp en nivå ändå. Förra veckan skrev hon på för det nyblivna elitettanlaget Brommapojkarna.

– Det hela gick väldigt fort och när frågan kom så kände jag att det var dags att testa något nytt. Att de gick upp till elitettan spelade naturligtvis en stor roll. BP är en hängiven klubb som är duktiga på att utveckla sina spelare, så det känns jättebra att gå dit.

Hur känns det att få spela i näst högsta divisionen?

– Det blir ett stort kliv och en helt annan nivå än jag spelat i tidigare. Det kommer bara vara tuffa motståndare och svåra matcher.

Svårt val

Samtidigt var det tungt att lämna moderklubben som hon konstant huserat i sedan femårsåldern.

– Det var verkligen inget enkelt val, jag har ju spelat där i 14 år och har mina bästa kompisar i laget. Jag kan förstå om de blir lite besvikna men jag har varit lojal och måste någon gång våga göra sin egen grej.

– Nu är det dags för mig med nya äventyr, men oavsett är det väldigt tråkigt att lämna BSK.

Två månader i Asien

Först väntar dock två månaders semester i Asien. Tillsammans med forna lagkamraten Isabelle Navrén åker duon till Sri Lanka i början på januari.

– Sedan får vi se vart vi åker, vi ska vara borta till slutet på februari.

Då missar du väl större delar av försäsongen?

– Ja, men det var jag tydlig med när jag skrev på. Jag ser det som att det blir en nystart och ett sätt att få ny energi. Det blir en stor erfarenhet och man kan träna på bra där borta med.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Bra träning har vänt trenden

Sport Två raka segrar för Grimsta AIK Grimsta AIK har hittat rätt vinnarformel. Hög kvalité på träningen har medfört två raka segrar och laget har nu lämnat den akuta bottenstriden. Men mycket jobb återstår för att klara kontraktet. –...fredag 15/2 16:00

Rasmus Sörgardt har lämnat Väsby för spel i allsvenskan

Sport Ung kanadensare tätar backbristen Med några timmar till kvällens match mot Borlänge har Vilda Väsby tvingats släppa Rasmus Sörgardt, lagets offensivt bästa back, till Tingsryd. Klubben presenterar även ett nyförvärv i den...onsdag 13/2 17:00