7 000 personer har tittat på livesändningen från division 4-derbyt. Foto: Skärmdump

Succén: 7 000 såg division 4-derbyt i Västerort

Fredagens division 4-match mellan Olympiacos FC Stockholm och FC Järfälla sågs av fler än 7 000 personer. Nu hakar fler Västerorts- och Järfällalag på den heta trenden.

  • Publicerad 16:30, 28 aug 2017

Det var betydligt fler än vad vi väntade oss.

I fredags streamades division 4-matchen mellan Olympiacos FC Stockholm och FC Järfälla live av företaget Vippel, som satsar på livesändningar i lägre divisioner.

Heta divison 4-derbyt sänds live – på nätet

Sändningen har i nuläget klickats fler än 7 000 gånger.

– Det var betydligt fler än vad vi väntade oss. Det betyder att det finns ett intresse hos publiken att titta på fotboll i de här divisionerna, säger Carl Lönndahl, grundare av Vippel.

Fler lag hakar på

Efter fredagen har även Spånga IS och Järfällalaget Bele Barkarby hakat på. Redan på lördag livesänds matchen mellan klubbarnas herrlag, som sparkar boll i division fyra.

– Vi hoppas att siffrorna håller i sig! Vi hoppas kunna sätta oss ner tillsammans med lagen i Västerort, för att kollektivt titta på hur vi skulle kunna sända alla viktiga matcher live i Västerort till nästa år, säger Carl Lönndahl.

Varför funkar det här så bra i Västerort?

– Det finns ett väldigt stort sporthjärta i Västerort, och en kärlek till lokala lag. Klubbarna ligger också i framkant och de förstår värdet av att nå ut till fans på det här sättet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vi listar: 10 helgnöjen i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Festival ✓Kulturdag ✓Loppisar ✓Volleyboll Sol och sommarvärme. Hur vill du spendera denna härliga helg? Varsågod, vi bjuder på tio tips för en rolig lördag och söndag i Västerort och Järfälla!fredag 25/5 16:47

M: "Majoriteten glömmer stockholmarnas otrygghet"

Nyheter Debatt när Brommas politiker möttes Moderaterna i Stockholm riktar kritik mot den rödgrönrosa majoritetens arbete mot våldsbejakande extremism och otrygghet. Det orsakade debatt under gårdagskvällens politikermöte i Bromma. "Vi kan...fredag 25/5 15:29