Foto: Anders Ekström

Succéspelare återvänder till Bollstanäs damlag

Hon var en av BSK:s absolut bästa spelare de senaste åren och lämnade för elitettan december 2018. Men det blev en kortvarig sejour i BP. Anna Thim, 22, väljer nu att återvända till Bollstanäs där hon tas emot med öppna armar.

  • Publicerad 16:30, 3 apr 2019

Foto: Anders Ekström

Efter flera säsonger i BSK fick Anna Thim sitt riktiga genombrott under 2018. Som vanligt var den kreativa högeryttern ett ständigt hot och ifjol fick hon även utdelning i poängskörden. I succélaget, som bara tappade en poäng i serien, var hon en av ligans klart bästa spelare.

Med sina 16 mål kom hon sexa i den totala skytteligan. Lägg därtill ett gäng assist.

Insatsen 2018 gick inte större klubbar förbi och hon ryktades bland annat till IFK Kalmar. Valet föll på BP, i elitettan, där hon skulle spelat med de gamla lagkompisarna Maja Wiklander och Emma Lillbäck.

Men det blev bara drygt tre månader på Grimsta IP. På tisdagen stod det klart att Täbytjejen återvänder till BSK.

– Det funkade inte riktigt för mig själv. Jag gick hemifrån sju och kom hem efter nio, allt blev lidande och framför allt kom fotbollen i kläm, säger Anna till Vi i Väsby-sporten.

– Jag trivdes väldigt bra i BP och blev väl omhändertagen, men det kanske gick lite för fort att gå dit. Det var ett svårt beslut och jag har tänkt mycket fram och tillbaka men detta är för mitt eget bästa, det blev för mycket.

Varmt välkommen tillbaka

Värvningen är väldigt lyckad för gulgrönt. Sedan förra året har flera bärande spelare försvunnit och i dagsläget finns det bara en dryg startelva med seniorer i a-laget.

Anna är glad att vara tillbaka i klubben hon spelat för mellan 2012 och 2018.

– Det känns bra och kul, det var BSK som gällde om jag skulle lämna BP. Jag tränar mitt första pass idag (onsdag) så jag har inte riktigt kommit in i det. Men jag känner ju de flesta sedan innan och känner väl till klubben.

– Jag har ju hållit igång med BP hela vintern så jag är i bra form och kommer nog komma in i det fort igen.

Säsongen börjar 13 april med hemmamatch mot det från elitettan nedflyttade Ljusdal. Anna hoppas att det ska gå bra även i år.

– Det är lite svårt att säga då några lämnat och några nya har tillkommit, men jag tror ändå att det kommer gå bra i år. Och jag är taggad.

Viktig backkugge fortsätter i Väsby – "Ovärderligt viktig"

Sport "Känns otroligt skönt och en lättnad" Här kommer ett glädjebesked inför påskhelgen. Oliver Horrsell, Väsbys bästa back 2018/19, är klar för en fortsättning.torsdag 18/4 14:20

Två sena värvningar ansluter till BSK

Sport Duo gör comeback i damlaget Bollstanäs damlag får in nödvändig förstärkning strax efter säsongsstarten. Två hemvändare är nu klara för en comeback och därmed breddas den tidigare tunna truppen något.torsdag 18/4 14:00