REVANSCH. SIK vill ta revansch i säsongens andra derby. Samtidigt firar DIK sitt 100-årsjubileum. Foto: Udo Hinz

Sumpan vill ta jubileumsrevansch på Duvbo IK

I premiären var det Duvbo som förstörde Sundbybergs jubileumsderby. På lördag siktar SIK på revansch i DIK:s 100-årsmatch.

  • Publicerad 14:36, 8 nov 2019

Division 4-säsongen drog igång 18 oktober med en speciell match för Sumpanlagen. Dels var det derby, dels en del av av SIK hockeys 75-årsfirande.

Duvbo var dock ofina nog att vinna med 3–4 i ett näst intill fullsatt Tulehallen.

– Det är alltid roligt att möta Duvbo och det blir ofta bra matcher. Jubileumsderbyt var riktigt kul att spela men tufft. Vi föll i förlängningen men det kunde slutat hur som, minns SIK-tränaren Adrian Hinz.

1944 bildades Sundbybergs IK hockey och Duvbo IK 1919. Nu på lördag, 9 november, möts de båda lokala gängen igen. Denna gång är det DIK som firar sitt sekel med, bland annat, ett hockeyderby.

– Det ska bli kul att se hur dom lägger upp sitt firande. För vår del är det såklart extra revanschkänsla i gruppen efter derbytorsken senast. Det är lite extra jobbigt att förlora ett derby så nu ska vi se till att ge tillbaka.

Förra säsongen gick Sumpan till kvalserien mot trean, Duvbo föll i momentet innan (playoff).

Nu i höst har SIK börjat sådär, medan DIK gått aningen bättre hittills.

– Vi har ett av de yngre lagen i fyran och fått in en del nya spelare. Bland annat försvann flera backar. Drygt halva truppen är ny för säsongen. Det är alltid lite svårt att få ihop det till en början men målet är att ta oss till allfyran och sedan få kvala uppåt igen.

Derbyt börjar 14:30 lördag 9 november i Tulehallen. Både DIK och SIK vann sina senaste matcher (onsdags).

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Peter "förutspådde" pandemin i debutroman

Nyheter "Dikten överträffar ändå verkligheten" Synsk eller bara märkligt rätt i tiden? Peter Westberg från Väsby släppte förra året sin dystopiska debutroman om en stor pandemi som startade i Spanien. Lite mer än ett halvår senare var...fredag 5/6 15:15

Färgexplosion när Wanja Djanaieff intar Marabouparken

Nyheter Formgivaren bakom allt från kungens slips till hemmafruars städrockar Som barn lekte hon i Marabouparken. Nu är Wanja Djanaieff, en av Sveriges mest inflytelserika textilformgivare, aktuell med en utställning i parkens konsthall.torsdag 4/6 14:54

En person rånad vid busshållplats i Ör

Nyheter Maskerade personer stal mobiltelefon En person ska ha blivit rånad av två maskerade gärningsmän vid en busshållplats i Ör på onsdagsmorgonen. Ingen har gripits än.onsdag 3/6 9:02
Stockholm Direkt