REVANSCH. SIK vill ta revansch i säsongens andra derby. Samtidigt firar DIK sitt 100-årsjubileum. Foto: Udo Hinz

Sumpan vill ta jubileumsrevansch på Duvbo IK

I premiären var det Duvbo som förstörde Sundbybergs jubileumsderby. På lördag siktar SIK på revansch i DIK:s 100-årsmatch.

  • Publicerad 14:36, 8 nov 2019

Division 4-säsongen drog igång 18 oktober med en speciell match för Sumpanlagen. Dels var det derby, dels en del av av SIK hockeys 75-årsfirande.

Duvbo var dock ofina nog att vinna med 3–4 i ett näst intill fullsatt Tulehallen.

– Det är alltid roligt att möta Duvbo och det blir ofta bra matcher. Jubileumsderbyt var riktigt kul att spela men tufft. Vi föll i förlängningen men det kunde slutat hur som, minns SIK-tränaren Adrian Hinz.

1944 bildades Sundbybergs IK hockey och Duvbo IK 1919. Nu på lördag, 9 november, möts de båda lokala gängen igen. Denna gång är det DIK som firar sitt sekel med, bland annat, ett hockeyderby.

– Det ska bli kul att se hur dom lägger upp sitt firande. För vår del är det såklart extra revanschkänsla i gruppen efter derbytorsken senast. Det är lite extra jobbigt att förlora ett derby så nu ska vi se till att ge tillbaka.

Förra säsongen gick Sumpan till kvalserien mot trean, Duvbo föll i momentet innan (playoff).

Nu i höst har SIK börjat sådär, medan DIK gått aningen bättre hittills.

– Vi har ett av de yngre lagen i fyran och fått in en del nya spelare. Bland annat försvann flera backar. Drygt halva truppen är ny för säsongen. Det är alltid lite svårt att få ihop det till en början men målet är att ta oss till allfyran och sedan få kvala uppåt igen.

Derbyt börjar 14:30 lördag 9 november i Tulehallen. Både DIK och SIK vann sina senaste matcher (onsdags).

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Norra Stockholms sista anhalt finns i Västerort

Nyheter Så fungerar Råckstas krematorium I dagsläget väljer nio av tio stockholmare att kremera sig, men hur går det egentligen till? I Råcksta ligger ett av stadens två krematorier, vilket betyder att det är en plats där en stor del av...fredag 15/11 16:21

Hasselborg vill gå långt i hemma-EM i Skåne

Sport CURLING. SCK:arna vill försvara sin EM-titel nere i Helsingborg Regerande EM-mästare, OS-guld 2018 – och flera tunga titlar i höst. Trots mängder med medgång är formstarka lag Hasselborg långt ifrån mätta på framgång inför årets EM i Skåne.fredag 15/11 10:43

Här stängs Tvärbanan av i helgen – så får du åka istället

Nyheter Stopp på delsträcka Ikväll klockan 19.30 slutar Tvärbanan att gå på sträckan Alvik - Solna station. Anledningen är spårarbeten. Så här rekommenderar SL att du åker i helgen.fredag 15/11 8:59
Stockholm Direkt