Sumpanlaget träffade stjärnorna

På fredag möter Sveriges fotbollsherrar Frankrike. Men redan under måndagen var det dags för ett speciellt möte för spelarna. Då kom nämligen Sundbybergs IK:s dam­juniorer på besök.

  • Publicerad 14:20, 7 jun 2017

Även om jag inte brukar bli jätte-starstruck

Det hela började med en träff vid Sundbybergs IP där en buss tog Sundbybergsspelarna till Friends arena. Alla i laget såg verkligen fram emot mötet med fotbollsherrarna.

– Det ska bli spännande och skitkul. Jag vill träffa John Guidetti och Martin Olsson, sa Bella Blomqvist.

Det är lätt att identifiera sig med någon som spelar på samma position.

– Han (Martin Olsson) spelar vänsterback precis som jag.

När laget kom in på Friends arena väntade förbundskaptenen Janne Andersson som berättade hur dagens landslagsträning skulle se ut, en träning som tjejerna sedan fick bevittna från läktaren. Det spelades bland annat tvåmål där lagen turades om att agera som Frankrike och Sverige i spelsättet, som en förberedelse inför fredagens match.

Och efter träningen, ja då var det äntligen dags för höjdpunkten då tjejerna fick autografer och tog selfies med alla landslagsspelare på innerplan. Bella Blomqvist var glad över att ha träffat sina favoritspelare.

– Det är kul, de var trevliga. Även om jag inte brukar bli jätte-starstruck, sa hon.

Två av SIK-spelarna var väldigt aktiva med att ta selfies. Filippa Freimuth och Linn Svenander missade dock den förste spelaren som kom först ut.

Men de väntade mest på den sista spelaren.

– Vi missade Marcus Berg. Men vi väntar på Ola Toivonen, sa Filippa Freimuth.

Det dröjde dock innan han kom ut och tjejerna hann bli riktigt förväntansfulla. Men till slut kom han till tjejernas stora glädje som uppskattar att de följt hans karriär i nästan sju år.

– Han har ett distinkt avslut, näger Linn Svenander som en av hans många bra egenskaper som fotbollsspelare.

Ola Toivonen var själv väldigt glad över att tjejerna uppskattade honom så mycket.

– Det känns bra, säger Ola Toivonen med ett leende innan han försvinner in till omklädningsrummet igen efter selfies och autografsignering.

Efter några timmar på Friends arena var det så dags att vända hem till Sundbyberg med bussen igen. Det var inte bara spelarna i laget som var nöjda, utan även ledare Elias Gergi var nöjd över att ha fått träffa förbundskaptenen Janne Andersson.

Han öste också beröm över landslaget i hur öppna de är mot omvärlden, genom att exempelvis låta Sundbybergs IK:s tjejer få komma på besök.

– Landslaget visar i sitt sätt att agera att alla är människor, sa Elias Gergi.

Att Sundbybergs IK:s tjejer fick komma till Friends arena har att göra med att Fotbollsförbundet och därmed även landslagets sponsor Svenska spel, som var värd för dagens träning, har väldigt bra koll på klubben sedan tidigare. 2015 blev klubben nämligen årets barn- och ungdomsförening i Stockholm och var därmed nominerad för att vinna utmärkelsen för hela landet.  

SE FILMEN: Ny grön plan för Sundbybergs stadskärna

Nyheter Så blir det när järnvägen grävs ner Runt år 2030 kommer Sundbybergs nya stadskärna att stå färdig och efter dialoger med sundbybergarna är det nu ett mer öppet, grönt och vidsträckt område som presenteras.måndag 16/9 16:27

Man anhållen för misstänkt mordförsök vid Ulvsundabron

Nyheter Oklara omständigheter kring varför kvinna hamnat i vattnet På söndagskvällen fick polisen larm om att en kvinna hoppat från Ulvsundabron. På plats hittas både kvinnan och en man i vattnet. Omständigheterna gör att han nu är anhållen för mordförsök.måndag 16/9 10:33
Stockholm Direkt