Sundbyberg klarar sig kvar i tvåan

SIK:s fotbollsherrar spelar i division 2 även nästa säsong. Efter en fin höstdel av säsongen klarar sig Sumpan kvar med god marginal. – Det känns bra att kunna andas ut nu, säger huvudtränaren Kaveh Magnusson.

  • Publicerad 16:30, 11 okt 2017

”Jag är superstolt hur vi agerat på
sistone

Med en omgång kvar har Sundbyberg IK:s herrlag åtta poäng ner till nedflyttningsstrecket. Därmed kommer fotbollsgänget att klara sig kvar i tvåan med god marginal.

Riktigt lika muntert var det inte för några veckor sedan, då SIK föll hemma mot bottenkollegan Håbo med 0-1.

Men SIK knöt nävarna, spelade upp sig och vann de efterföljande fyra matcherna. I lördags blev det 3-1 (1-1) mot FC Gute och segern innebar helt säkrat kontrakt i division 2.

– Vi hade tema hela träningsveckan innan att alla skulle gå ”all in”. Syftet var att killarna skulle våga spela ut hela deras register i både anfall och försvar och den metoden visade sig ge bra utdelning, säger tränaren Kaveh Magnusson.

– Vi fick matchbilden dit vi ville och vann rättvist. Vi hade dessutom bud på flera mål.

Det blev till slut sex segrar på höstens elva matcher. Ett fint facit som bara topplagen Karlslund och Forward kan matcha. Men den svaga våren satte käppar i hjulet till att nå en högre placering, därav den påfrestande bottenkampen nu under hösten.

– Ja, det var lite synd med vår svaga vår. Men det var mycket energi som gick åt annat då. Vi fick kontinuerligt byta startelva på grund av skador och försöka minska den negativa energin som skapades av några spelare som inte fick speltid. Allt detta gav en dålig stämning i laget, vilket påverkade resultaten, fortsätter Magnusson. 

– Men det korrigerade vi somras och efter det blev allting mycket bättre. En helt annan stämning nu.

Den svaga våren gnager fortfarande lite på huvudtränaren, men den fina hösten väger såklart upp det.

– Jag är superstolt hur vi agerat på sistone. Killarna lägger ner mycket tid på fotbollen utan att få någon ersättning. Vi hade även många som gjorde sina debuter i division 2-sammanhang och dessutom var det runt 20 procent av laget som gjorde sin seniordebut.

– Det var tunga utmaningar att matcha, men som ändå grabbarna till slut klarade av.

En omgång återstår av division 2 norra Svealand och SIK har chans att klättra ytterligare från niondeplatsen. Serieledande BK Forward väntar på klassiska Trängens IP i Örebro (söndag).

– Kniven mot strupen är borta, det känns skönt att kunna andas ut nu. Men vi vill gärna avsluta med att vinna mot Forward som är ett topplag och ta möjligheten att vinna fem i rad. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

"Vi är inte ett borgerligt parti"

Nyheter Gary Aelius (SD) om politik, religion och flyktingar I vårt femte politikerporträtt möter ni Sverigedemokraternas gruppledare, Gary Aelius.fredag 20/7 9:07

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27