Suovanen EM-klar med nya hästen

Förra veckan blev EM-aktuella Saga Suovanen, 17, helt klar för EM i fälttävlan.

  • Publicerad 10:51, 5 jul 2017

Jag har ju inte haft min häst i ett år ens, men vi är en perfect match.

Som Mälarö Tidning tidigare berättat har Saga Souvanen varit aktuell för EM i fälttävlan och ingått i den bruttotrupp som sedan skulle bantas till EM.

Souvanen hade en bra känsla inför den slutgiltiga uttagningen men vågade inte hoppas för mycket då endast sex av 15 kvalkandidater skulle få en EM-biljett.

Men under förra veckan kom det efterlängtade beskedet. Saga Souvanen är en av de sex som får åka till EM på Irland i augusti, något hon nu verkligen ser fram emot.

– Det ska bli så roligt. Min dröm har alltid varit att rida EM i alla kategorier, det vill säga på ponny, som junior, som Young Rider och sedan senior. I år är mitt sista juniorår så att jag kom med gjorde att jag kom ett steg till på vägen, två avklarade och två kvar, säger hon.

Det är en extra stark prestation av Saga Souvanen med tanke på hur kort tid hon har haft sin nya häst NuEller Aldrie.

– Jag har ju inte haft min häst i ett år ens, men vi är en perfect match, avslutar hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Suveräna serieledare tar sommaruppehåll

Sport Efter halva serien spelad är Ekerös fotbollsdamer i överlägsen serieledning. – Vi är inne i ett flow just nu, säger tränaren Henrik Nilsson.onsdag 20/6 9:16

Guldjubel för Mälarö SOK

Sport Det bjöds på flera fina resultat när Mälarö SOK arrangerade Mälaröspelen på Träkvistavallen i helgentorsdag 31/5 10:35

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter