Målskyttar. Ellen Nordberg och Sophie Hjelte gjorde målen mot Ängby. Foto: Ekerö IK

Suveräna serieledare tar sommaruppehåll

Efter halva serien spelad är Ekerös fotbollsdamer i överlägsen serieledning. – Vi är inne i ett flow just nu, säger tränaren Henrik Nilsson.

  • Publicerad 09:16, 20 jun 2018

Vi har en träningsvillig och ambitiös stomme av etablerade seniorspelare.

Efter halva serien spelad är Ekerös fotbollsdamer i överlägsen serieledning.
– Vi är inne i ett flow just nu, säger tränaren Henrik Nilsson.

Förra lördagen spelade Ekerös fotbollsdamer sin sista match innan sommaruppehållet hemma mot Ängby på Träkvistavallen. Inför matchen hade Ekerö tagit full pott i division 3 och segertåget visade sig rulla vidare mot Ängby.

Redan i den 8:e minuten gjorde Ellen Nordberg 1-0 till Ekerö. Samme Nordberg utökade ledningen till 2-0 tio minuter senare. Ängby reducerade visserligen till 2-1 innan pausvilan men efter att Sophie Hjelte satte dit 3-1 tidigt i den andra halvleken var segern aldrig hotad.

Matchen slutade 3-1 till Ekerö som nu har tagit maximala 27 poäng efter nio spelade omgångar och har imponerande 28-5 i målskillnad. Tränaren Henrik Nilsson tror att lagandan och träningsviljan är en del av förklaringen till framgångarna.

– Vi är inne i ett flow just nu och är ett lag som kännetecknas genom laganda, gemenskap och otrolig kämpaglöd. Vi har en träningsvillig och ambitiös stomme av etablerade seniorspelare och vi har arbetat mycket med att slussa in och våga ge ansvar till de yngre duktiga egna produkterna som klubben fått fram, säger han.

Halva serien är nu spelad när Ekerö går på ett långt sommaruppehåll med elva poängs ledning till närmast jagande lag som är Mariebergs SK.

Omstart i serien är inte förrän den 18 augusti då suveräna serieledarna Ekerö tar emot Åkersberga hemma på Träkvistavallen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Avgörande match väntar Ekerö

Sport En avgörande match väntar för Ekerö i juniorallsvenskan i innebandy på fredagskvällen.fredag 15/3 10:06