Målskyttar. Ellen Nordberg och Sophie Hjelte gjorde målen mot Ängby. Foto: Ekerö IK

Suveräna serieledare tar sommaruppehåll

Efter halva serien spelad är Ekerös fotbollsdamer i överlägsen serieledning. – Vi är inne i ett flow just nu, säger tränaren Henrik Nilsson.

  • Publicerad 09:16, 20 jun 2018

Vi har en träningsvillig och ambitiös stomme av etablerade seniorspelare.

Efter halva serien spelad är Ekerös fotbollsdamer i överlägsen serieledning.
– Vi är inne i ett flow just nu, säger tränaren Henrik Nilsson.

Förra lördagen spelade Ekerös fotbollsdamer sin sista match innan sommaruppehållet hemma mot Ängby på Träkvistavallen. Inför matchen hade Ekerö tagit full pott i division 3 och segertåget visade sig rulla vidare mot Ängby.

Redan i den 8:e minuten gjorde Ellen Nordberg 1-0 till Ekerö. Samme Nordberg utökade ledningen till 2-0 tio minuter senare. Ängby reducerade visserligen till 2-1 innan pausvilan men efter att Sophie Hjelte satte dit 3-1 tidigt i den andra halvleken var segern aldrig hotad.

Matchen slutade 3-1 till Ekerö som nu har tagit maximala 27 poäng efter nio spelade omgångar och har imponerande 28-5 i målskillnad. Tränaren Henrik Nilsson tror att lagandan och träningsviljan är en del av förklaringen till framgångarna.

– Vi är inne i ett flow just nu och är ett lag som kännetecknas genom laganda, gemenskap och otrolig kämpaglöd. Vi har en träningsvillig och ambitiös stomme av etablerade seniorspelare och vi har arbetat mycket med att slussa in och våga ge ansvar till de yngre duktiga egna produkterna som klubben fått fram, säger han.

Halva serien är nu spelad när Ekerö går på ett långt sommaruppehåll med elva poängs ledning till närmast jagande lag som är Mariebergs SK.

Omstart i serien är inte förrän den 18 augusti då suveräna serieledarna Ekerö tar emot Åkersberga hemma på Träkvistavallen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Framgång för Ekerögäng i Uppsala Throwup

Sport Det blev fina framgångar för Crossfit-verket under Uppsala Throwup nyligen.torsdag 20/9 11:43

Suovanen missar EM efter avstängning

Sport Fälttävlansryttaren Saga Suovanen har blivit avstängd av Ridsportförbundets disciplinnämnd. Detta efter att hon i juni deltog i SM samtidigt som en annan häst på gården utreddes för ett farligt virus.torsdag 20/9 9:45

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter