Svag seriestart för EIBK – men Loket ångar på

Traktens innebandy har så här långt levererat ett rätt ljummet resultat sammantaget alla traktens lag i de högsta serierna.

  • Publicerad 12:50, 7 dec 2017

Jag är nöjd med mycket, men tycker att vi borde tagit några poäng till

På damsidan har vi Enköpings IBK i division 1 och det har varit en trögstartad säsong som nu äntligen börjar att ta fart både med spel och resultat.

Poängskörden var initialt skral och man inkasserade bara tre poäng under de första fem omgångarna.

Sedan lossnade spelet och laget tog fyra vinster på de sex efterföljande matcherna och klättrade upp på en sjundeplats i serien inför dubbelomgången denna helg med Borlänge hemma under lördagen och Gävle borta på söndagen.

– Jag är nöjd med mycket, men tycker att vi borde tagit några poäng till för att vara helt nöjd, säger tränare Kaj Söder.

Laget inledde serien ganska svagt de tre första matcherna.

– Då kom vi inte alls upp i den nivå som vi visat i de sista fyra matcherna (Sundborn, Storvreta, Ludvika, Hofors). Vår sämsta match var nog borta mot Sirius. Ska bli roligt att försöka ta revansch när vi möter dem i St.Ilian om några veckor, säger Söder.

Hur har du upplevt det träningsmässigt?

Träningsmässigt har det sett bra ut. Vi har många spelare på träningarna och har kört 2-3 pass varje vecka sedan serien startade. Dessvärre har vi haft en del småskador som ställt till en del, men tack och lov inga allvarligare skador.

Vad jobbar ni mest med nu?

– Vi har jobbat mycket med anfallsspel på träningarna under hösten, till skillnad mot förra säsongen då vi lade den mesta tiden på försvarsspel, berättar Kaj.

Hur vill du summera prestationen så här långt?

– Matchprestationerna har som sagt blivit bättre de senaste matcherna, även om vi tidigare också visade klass mot till exempel Alunda. Vi har i flera matcher legat under, men kommit tillbaka, vilket är starkt och känns tryggt. Vi vet att vi kan vända matcher. Överlag har vi i många matcher varit väldigt bra i sista perioden, avslutar Kaj.

Division 3

I herrarnas division 3 svarar Lokomotiv Grillby IBK upp mot förväntningarna. Klubben är efter tio spelade matcher i serieledning med 25 inspelade poäng, men med två matcher mer spelade än obesegrade tabelltvåan Sirius FBC.

– Ganska befriande, medger tränare Anders Iggström, Det här kan vi nu lägga åtsidan även om det varit häftig och bra gjort.

Enköping IBK klättrar

Enköpings IBK startade säsongen svagt och troligen tog man mentalt med sig den svaga säsongen 2016/17 in den här säsongen.

Det blev en enda seger på de fem inledande omgångarna, men sedan kom vändningen. Efter det har laget spelat fem raka matcher utan förlust och klättrar i tabellen. Efter 10 omgångar är laget på en sjundeplats med 14 inspelade poäng.

– Tyvärr har vi en start som vi inte önskade oss och ett par matcher som vi tappar i slutet som jag tycker vi borde ha vunnit. Men nu i slutet på höstsäsongen så har vi spelat upp oss och vi har goda förhoppningar om nästa halva med några nya spelare också, berättar tränare Andreas Olofsson.

Motigt för Lamadjuret AIBC

Lamadjurets AIBC har haft det motigt under starten av den nya säsongen där man drabbats av sjukdomar och skador på en redan liten trupp. Det har gjort att man inte alls tagit de poäng man hoppats på och är efter 10 omgångar på nedflyttningsplats med endast 9 poäng på kontot.

– Säsongen så här långt är jag inte riktigt nöjd med. Vi skulle ha lite mer poäng tycker jag. Men samtidigt så har vi gjort det bästa ändå med tanke på spelarmaterial vi har haft plus med tanke på alla skador. Med det materialet som vi kan ha så ska vi ligga högre upp i tabellen, säger tränare John Andersson.

ERIBK dam-fakta

EIBK spelar div.1 2017/2018
Aktuell placering: 7:a (15 poäng)
Serieledare: Storvreta IBK (33 poäng)
Spelade omgångar: 11
Poängdrottning: Fanny Schenning 13p (19:e plats i serien)
Flest gjorda mål EIBK: Fanny Schenning 8

 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15