Foto: Timo Peter Gronlund

Svår bortamatch väntar Väsby IK HK i omstarten

Efter elva dagars uppehåll är det på onsdagen dags för match igen. Serietvåan väntar på bortaplan och som extra tändvätska återfinns flera för detta Väsby-spelare i topplaget från Söderort.

  • Publicerad 15:00, 10 okt 2018

Det blir kul, alla fyra är duktiga hockeyspelare så får man läge så får man trycka till lite extra

På de inledande fem matcherna har Väsby tagit sju poäng. I de två senaste kamperna blev det dubbelt torsk: Hudik (5–6) och Enköping (2–3). Båda topplag i serien.

I en haltande hockeyettan östra ligger Vilda Väsby åtta. Dock med både en, två och tre färre matcher än konkurrenterna (undantaget Nyköping). Än vet man inte riktigt var man har hockeygänget 2018/19.

– Om vi haft tio poäng hade det varit okej. Vi ska ha höga krav på oss själva, vi är ju ett lag som kör och vi ska se till att det vänder, sa lagkaptenen lagkaptenen Christoffer Gozzi i en tidigare intervju.

Bättre än experterna trodde

Det blir en tuff början i "omstarten". Ligatvåan Huddinge väntar i erkänt svåra Björkängshallen. Innan säsongen trodde de flesta experter och förståsigpåare att HIK skulle få det tufft, då laget tappat tongivande spelare.

Så har det inte blivit i inledningen.

Senaste årens dominant har inte förlorat än och tagit 15 poäng på sina sex matcher.

– Jag tycker att vi har haft en bra start på serien. Trots att vi har många nya spelare så har spelet sett bra ut och vi tar hela tiden steg i rätt riktning, säger lagkaptenen Martin Eklund till Väsbys hemsida.

Den 26-åriga veteranen tycker att årets upplaga av Huddinge, som haft spelledigt en vecka, har ännu mer fart än tidigare.

– Jag skulle säga att vi är lite mer fartfyllt i år. Vi har till årets trupp fått in några riktiga speedkulor som även är väldigt irrationella och kan snurra upp sin motståndare på läktaren, säger Eklund.

– Just farten och tempot är generellt våra starkaste kännetecken. Vi försöker hela tiden hålla uppe tempot och föra matcherna.

Vad tror du om matchbilden ikväll?

– Vi vill ju självklart gå ut och sätta vår prägel på matchen och ta tag i spelet med mycket fart. Nu har vi fått lite längre matchledigt än vanligt men formen känns bra.

– Väsby är ett lag som åker mycket skridskor och kämpar järnet. De brukar ha en tajt defensiv och offrar sig mycket för att freda sitt mål.

Fokus på defensiven

Under Väsbys lediga vecka har det nöts försvarsspel och kring spelet runt linjerna. Och ikväll onsdag är det dags att se om det gett effekt.

– Det är en tuff uppgift, men det är alltid kul att spela mot Huddinge, säger forwardskämpen Pontus Karlsson till hemsidan och fortsätter:

– Jag tror att det kommer bli en offensiv kamp med många målchanser. Vi får se till att göra jobbet för att få matchen dit vi vill.

Fyra väsbyiter i HIK

Lite extra tändning till matchen är att fyra gamla Väsbyspelare numera lirar för Huddinge. Det rör sig om Andreas Maier, Felix Fjällkeborn, Jakob Lundin och Robin Karlsson. Alla tongivande i grönvitt 2017/18.

– Det blir kul, alla fyra är duktiga hockeyspelare så får man läge så får man trycka till lite extra, avslutar Karlsson.

Förra säsongen vann lagen varsin match i grundserien. I allettan vann Huddinge båda.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Nyopererad Liljekvist missar drygt tre veckor

Sport Åström värvas in för att täcka upp för skadad Väsbyback Väsby IK får klara sig ett tag utan sin back Martin Liljekvist. Den resliga backen har nyligen opererat knät och blir borta minst två veckor. En ersättare har därför värvats in.torsdag 18/10 15:30

Ytterligare en vinter utan innefotboll

Nyheter Svårt att hitta rätt plats Behovet för att spela fotboll på vintern är stort i Väsby. Enligt kommunen vill man bygga en inomhuslösning för fotboll, men frågan är var.torsdag 18/10 12:25