”Svarta fåret” vill nå topp-fyra igen

Fyra 2015 och femma ifjol. Solna tennisklubb har visat att klubben hör hemma i elitserien och siktar återigen på att utmana i toppen. – Målet är att nå topp-fyra, helt klart, säger lagledaren P-O Lindkvist inför stundande elitseriestart.

  • Publicerad 16:30, 10 nov 2017

”Vi var
besvikna
att bli
femma 2016

Solna TK står nu i startgroparna inför tre och halv veckors intensivt matchande. Elitserien i tennis ligger runt hörnet och ska avverkas på bara 20 dagar. Så det finns inget utrymme för formsvackor.

STK är en lite udda fågel i elitseriesammanhang. När årets serie sparkas igång blir det Solnas tredje bland de ”stora pojkarna”.

– Ja, vi är kanske det svarta fåret. Vi har ju inte historian på samma sätt likt de traditionella klubbarna vi möter. Samtidigt tycker jag det är riktigt roligt med nytt blod i eliten, berättar lagledaren P-O Lindkvist.

Elitspelet är medlemmarna till gagn i form av bra tennis på hemmaplan, men är inte till belastning för densamma.

– Inget tas från juniorerna, alla pengar är externa pengar. Främst från privata tennistimmar. Det är väldigt viktigt att det inte belastar STK.

Förra året blev Solna femma men var bara en ynka pinne från andraplatsen, vilket då hade inneburit final.

Men i år blir det lite nystart, då truppen är till stora delar ny. Duktiga tysken Oscar Otte kommer inte till spel.

– Han är svårersättlig och vi har många nya spelare, bland annat två nya tyskar. Jag tycker att vi fått in många bra spelare och det blir lite nystart. Filip Prpic har gjort ett stort jobb med truppen, fortsätter Lindkvist.

Bland annat kommer Solnagrabben Jonathan Mridha, 22, och löftet Mattias Gawelin, 18, få chansen i elitlaget. Trots en hel del nya spelare är det toppen som gäller för Solna i år.

– Målet är att nå topp-fyra, helt klart. Blir man det får man en extra hemmamatch kommande år. Vi var besvikna att bli femma 2016. Men det är som vanligt små marginaler, när vi har vårt bästa lag på fötter är vi väldigt bra.

Den superkorta säsongen börjar med bortamatch mot SALK på lördag. I hemmapremiären nästa vecka (16/11) väntar Göteborg. 1 december spelas sista omgången.

– Det här är jättekul för hela klubben, det är ju vårt eget Stockholm open. Alla får se bra tennis på plats här i Solna. Det blir intensivt, men otroligt roligt med elitserien igen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Debatt om skolans framtid i Solna

Nyheter Hur ska resultaten förbättras och hur minskar vi barngrupperna? Det är två av frågorna som kommer att diskuteras vid en politisk debatt om skolan i kväll, tisdag.tisdag 21/8 1:15