Foto: Anders Ekström

Svedberg uppkallad till Minnesota

Niklas Svedberg, 28, blev på onsdagen uppkallad från farmarlaget Iowa till NHL-laget Minnesota.

  • Publicerad 13:00, 9 nov 2017

Efter ett par säsonger i USA, och bland annat 19 NHL-matcher för Boston, flyttade Niklas Svedberg till Ryssland 2015. Där blev det två säsonger i KHL-gänget Salavat Yulaev Ufa och 28-åringen var då förstakeeper.

Inför denna säsong valde Edsvikensonen att ge Nordamerika en ny chans. Ny klubb blev Iowa Wild i AHL och samtidigt tvåårs-kontrakt med Minnesota Wilds. En bra chans att via bakvägen komma in i NHL igen.

Och det verkar bli så nu.

Niklas har spelat tio matcher för Iowa i höst, men blev på onsdagen uppkallad till NHL-laget Minnesota . Ett Minnesota som börjar den västra conferensen svagt och ligger trea från slutet. I Wilds spelar redan tre svenskar, där Jonas Brodin är den mest namnkunnige.

Det är ännu inte känt hur länge Niklas blir kvar i Minnesota. På onsdagsnatten förlorade laget mot 2-4 mot Toronto. Vi i Sollentuna har inte fått fram om Niklas var med i den matchtruppen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Handgranater orsaken till evakuering av polishuset

Nyheter De tidigare avspärrningarna av polishuset i Sollentuna efter att ett misstänkt farligt föremål lämnats in är nu hävda.måndag 25/6 13:35

Här byggs det flest hyresrätter

Nyheter Byggstarter under 2018 i Stockholms län Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...lördag 23/6 13:40