Täbys nya succélag tar nästa steg - "jobbat stenhårt"

2017 var ett år att minnas för Täby FK som vann sin serie i division 3 herrar. Kommande säsong spelar man högre upp än någonsin förut och låter sina egna ungdomsspelare visa vägen i A-laget.

  • Publicerad 09:56, 23 jan 2018

Med fyra poängs marginal lyckades Täby FK i år knipa första platsen
i förra årets division 3 östra Svealand. Nu börjar försäsongen inför division 2, högre upp i seriesystemet än så har Täby FK aldrig tidigare varit.

– Givetvis kommer det bli tuffare, men nu kommer det visa sig hur bra vi står oss i tvåan, säger huvudtränaren Daniel Erlandsson.

Hur ser läget ut i laget nu?

– Det ser bra ut, det har inte sett bättre ut sen jag kom till Täby. Vi har alla spelare på plats och truppen är mer eller mindre klar, säger han.

Flera spelare har flyttats upp från U-19 laget som förra säsongen slutade tvåa i Allsvenskan U-19 Norra, före lag som Hammarby, Djurgården och AIK.

– För dem blir det inte någon inkörningsperiod, de är redan på samma bana och vet hur vi spelar i A-laget. Vi hade en träningsmatch i december och då märkte man direkt att alla visste hur vi ska spela.

För Daniel Erlandsson blir det tredje säsongen som huvudansvarig tränare för A-laget. Och det verkar som det har inneburit en kontinuitet som laget byggt sin framgång på under de senaste åren.

– Vi har jobbat i två år på samma sätt, i hur vi tränar och pratar med varandra.

Förra säsongen inledde man med två vinster på de fem första matcherna. Efter det förlorade Täby FK endast en match under de efterföljande 17 omgångarna.

– Vi höll nollan i fem-sex matcher i rad, vi hade en lägstanivå sett över den perioden som var väldigt hög. I början åkte vi på en blunder, men sedan var vi noggranna hela vägen in. Vi jobbade stenhårt varje vecka, säger Daniel.

Spel i de lägre divisionerna innebär att de allra flesta arbetar eller studerar parallellt med fotbollen. Därför är det viktigt att både spelare och ledare kommer till träningen med fullt fokus.

– När vi tränar måste vi vara så proffsiga som möjligt. Även om det var individuella prestationer som också var bärande för att vi vann serien så la hela laget ned extremt mycket jobb på att göra saker och ting väldigt noga.

– Det som är nästa steg för oss är att de som kan ska kunna träna på dagtid, men det har vi inte möjlighet till idag.

Hur ser du på era möjligheter 2018?

– Jag tror jag kan svara på den frågan i slutet av mars när vi har spelat en del träningsmatcher.

Och intresset har även blivit större när man klivit upp en division, en förhoppning är också att fler ska hitta till Tibblevallen.

– Täby FK har aldrig varit i division 2 förut. Det är inte bara media som blir mer intresserade, allt blir lite sexigare än att spela i division 3, det blir ett annat intresse både externt och internt. Men min tro är att vi inte ska ändra något direkt. Om vi gör allt riktigt bra så kan det gå långt, men vi måste vara ödmjuka.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Vallentunamopedister gör upp på isig bana

Nyheter Runt 20 förare tävlar på odubbade moppar På lördag är det mopedträff i Kårsta, där odubbade mopeder kör på isbana. Arrangören beskriver det som ett publikvänligt arrangemang.tisdag 19/2 16:24

Flera hushåll i Gribbylund saknar ström

Nyheter "Kan dröja två till tre timmar innan strömmen är tillbaka" 170 hushåll i Gribbylund i Täby saknar ström efter ett större strömavbrott i kommunen.tisdag 19/2 14:10