Mot TV pucken. Här spelar Stockholm Nord tillsammans, snart ska de åka till Gotland och spela gruppspel. Foto: Mange Classon

Täbyspelare uttagna till prestigefylld hockeyturnering

Åtta stycken hockeyspelare från Täby HC och Viggbyholm IK är uttagna att representera Stockholm i den årliga turneringen TV-pucken i höst.

  • Publicerad 11:35, 3 sep 2019

Varje år spelas ishockeyturneringen TV-pucken, där landet bästa ungdomsspelare gör upp om vinsten. I år har sex stycken spelare från Täby HC och två spelare från Viggbyholm IK valts ut att spela i Stockholm nord.

– Det är jättekul, vi är väldigt stolta över de som kommit med. Vår målsättning är att vi ska skicka våra spelare till högre nivåer och TV-pucken är en del i det, säger Jimmy Anderström, sportchef på Täby HC.

– Det är jättekul, den här kullen var extra starka och de har tränat väldigt hårt, säger Fredrik Nygren, sportchef, Viggbyholm IK.

De sex spelare som kvalificerat sig och som ska spela i kvalet på Gotland är Hannes Hellberg, Elias Kumlin, Loa Milfors, Oscar Pantzare, Astrid Lindeberg och Victor Eriksson, från Täby HC och Matteus Hallqvist och Edgar Svennberg från Viggbyholm IK.

– Det är en dröm för många och extra kul är det att Edgar fått ansvaret att vara lagkapten, säger Fredrik Nygren, sportchef på Viggbyholm IK.

"Nu prioriterar vi ungdomarna"

Enligt Jimmy Anderström så hårdsatsar Täby HC på ungdomsverksamheten, vilket lett till att många spelare kommer med i laget.

– Vi har valt inriktning. Vi har lagt ner vårt A-lag och vårt J21 lag, för det kostar mycket pengar och tid. Nu prioriterar vi ungdomarna, säger han.

I år förändrar Svenska ishockeyförbundet även upplägget för turneringen då TV-pucken nu riktar sig till både tjejer och killar. Tidigare har tjejerna spelat något som kallas för Stålbucklan. Men det nya för i år är att åtta lag på killsidan och åtta lag på tjejsidan samlas på samma ort för att spela finalspelet.

– Jag tycker det är bra, tjejerna har jobbat exakt lika hårt. Sen jag kom med i klubben är Astrid Lindeberg den första tjejen från oss som spelar, vilket är jättekul, säger Jimmy Anderström.

Tuff konkurrens

Trots att Jimmy Anderström är stolt över de som gått vidare, så säger han att klubben kommer lägga ett stort fokus på de som inte kvalificerade sig.

– De är unga och för de som inte går vidare i år kan det kännas som att världen går under. Det man ska komma ihåg är att det dels finns många bra spelare som inte kommer med, och dels kan utvecklingen ske senare, säger Jimmy Anderström.

Något som Fredrik Nygren från Viggbyholm IK håller med om.

– Det är en bonus att de kommer med och de har tränat mycket för att få en plats. Samtidigt så ska alla få plats i vår förening, säger han.

Det här är TV-pucken

TV-pucken är en ishockeyturningering för ungdomar som startade 1959. Stockholm tävlar med två lag i turneringen då det finns många spelare i länet, Stockholm nord och Stockholm syd.

Täbyspelarna kommer att spela med Stockholm nord och möter i gruppspelet: Skåne, Uppland, Östergötland, Gotland och Blekinge.

2019 års slutspel i TV-pucken spelas i Dalarna mellan 31 oktober till 3 november.

Grupp C och Grupp D, där Täbys spelare är med, spelar sitt kval i Visby och Slite och Grupp A och B spelar i Östersund.

Kvartsfinalerna, semifinalerna och finalen visas i SVT.

QUIZ Vad kan du om sportlovet?

Nyheter Testa dina kunskaper i vårt quiz Nu är sportlovet här! Men isarna har inte lagt sig och snön gör inte trädgrenarna tunga. Så ta det lugnt i stället, gör en kopp te och utmana vännen, sambon eller barnen på ett sportlovsquiz.fredag 21/2 16:05

Nytänt hopp om ny slalombacke i Norrort

Nyheter Beslut kan komma innan sommaren Täby slalomklubb hoppas att en skidbacke i Ullnabacken är inom räckhåll när beslut från Mark- och miljödomstolen kommer.fredag 21/2 16:03
Stockholm Direkt