Guld. Ashwathi Pillai tog guld på SM på hemmaplan. Foto: Håkan Waltgård

Täbytalangen vann på hemmaplan - tog första guldet

Täbys stora badmintonlöfte Ashwathi Pillai, 17 år, kan numer titulera sig mästare i damsingel i Sverige.

  • Publicerad 13:55, 5 feb 2018

I helgen spelades Svenska mästerskapen i Täby racketcenter. Hemmahoppet Ashwathi Pillai mötte Frida Lindström från Västra Frölunda i finalen men höll för favorittrycket och plockade hem guldet.

– Det känns faktiskt bra. Det känns som en lättnad att jag vann. Jag hade press att vinna den här tävlingen. Jag stod som lite favorit faktiskt, säger hon.

– Även om jag hade press var jag ganska lugn på banan. Det är en skön känsla när man kan skratta på banan även när man har press på sig.

Ashwathi Pillai gjorde sitt första senior-SM förra året, och tog då ett brons. Nu tog hon sin första guldmedalj i seniorsammanhang.

– Det var jättekul att få publikens stöd, jättekul att få vinna framför familjen första gången.

Efter lördagens matcher väntade finalerna på söndagen. Då hade hon en bra känsla i kroppen.

– Jag kände att nu är det nästan i mina händer, nu är det bara att spela lugnt, säger Ashwathi Pillai.

Stora mål

Nu väntar lag-EM i Ryssland nästa vecka för henne. Det blir hennes debut i seniorlandslaget.

– Det känns jättebra att vara junior och göra seniorlandslagsdebut, det känns jättestort för mig. Jag tror att jag är bland de yngsta som spelat EM med seniorlandslaget.

Förutom Ashwathi Pillai är även Rebecca Kuhl och Clara Nistad från Täby badminton uttagna till lag-EM.

Ashwathi berättar att hon motiveras av de stora målen hon satt upp för framtiden.

– Jag vill väl väldigt mycket. Jag vill vinna VM, jag vill vinna OS och så har jag sagt att jag vill spela junior-OS som går i år. Det finns mycket som motiverar mig, säger hon och fortsätter:

– Att klubben stödjer mig väldigt mycket motiverar mig också, att klubben har förtroende för mig.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Annica Nordgren (C): "Alla har stöttat mig"

Nyheter "Jag gillar att kunna vara spontan och göra saker utefter humör" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Täby. Vi bad politikern själv välja plats. På badmintonplanen träffar vi Centerpartisten Annica Nordgren.fredag 17/8 16:47

Nu satsar Täby på fler väktare

Nyheter "Det har skett en ökning av bostadsinbrott" Nu väljer kommunen att införa fler väktare som ska patrullera i Täby. Detta för att skapa en ökad trygghet menar Johan Algernon (M).fredag 17/8 11:42

Vi är stockholm