TAGGADE. Tova (t v) och Signe är glada att få chansen att representera Sverige på nordiska mästerskapen. Foto: Privat

Taggade NM-debutanter i KKSu

Efter starka insatser på ungdoms-SM fick två lokala konståkare en rejäl bonus strax därpå. Sundbybergsåkarna Signe Thörn och Tova Lantz Harari är båda uttagna till sitt första nordiska mästerskap nästa vecka.

  • Publicerad 17:00, 1 feb 2019

På konståknings-SM i Karlskrona, strax innan jul, lyckades KK Sundbyberg väldigt bra. Klubben hade tre deltagare med – och samtliga tog medalj. I USM-klassen tog Signe Thörn brons och Tova Lantz Harari knep silvret.

– Jag blev väldigt glad och stolt, dels för medaljen och även för att jag var över 100 poäng för första gången, säger Tova som blir 15 år i dagarna.

Även Signe, 14, slog rekord.

– Ja, det var nytt rekord för säsongen och jag var nöjd med det. Jag är dock inte helt nöjd med det långa programmet, men det är bara att fortsätta öva, säger Signe från Ursvik.

Pallplatsen var den första under 2018/19 för Signe.

– Det blev en bra timing. Att dessutom få medalj på mitt första SM var stort.

Uttagna till NM

De båda pallplatserna räckte dessutom till att komma med i Sverige trupp till stundande nordiska mästerskap. Nästa vecka avgörs NM i Linköping (6-10/2).

– Jag hade inte ens en tanke på att komma med dit innan SM. Så det kändes både kul och överraskande att jag blev uttagen, säger Tova och får medhåll sin klubbkamrat.

– Det kom som en stor överraskning, det var inget jag förväntat mig alls, säger Signe. Jag ser det som en stor bekräftelse för allt jobb jag lagt ner och det är en bra möjlighet att få tävla internationellt.  

Tränat hårt

Under januari har tjejerna tränat hårt för att komma i form.

– Jag har kört några extraträningar och jobbar för att kunna sätta mina program, framför allt det långa. Jag vill kunna visa vad jag går för på NM så det är viktigt att komma väl förberedd, säger Signe.

Vad siktar du på under NM?

– Att åka mina program ”rena” och klara allt jag övat på. Och visa att jag kan när jag vill. Det vore även kul att sätta nytt poängbästa. På SM gjorde jag en stor miss så sätter jag den nu så kan jag få mer poäng på NM, fortsätter Signe.

– Jag tävlar mest mot mig själv. Det skulle vara kul att komma bra, men huvudsaken är att jag gör en bra tävling.

"Göra det så bra jag kan"

Tova och tränaren Vera Pokrovskaja har lagt till ett svårt hopp i ett av hennes program och hon hoppas komma högt.  

– Jag hoppas bli topp-5, topp-7. Jag ska göra det så bra jag kan och få bra poäng så får vi se vad det räcker till. Det ska bli superroligt, jag är väldigt taggad.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här kostar villorna mest i Stockholm

Nyheter LISTA: Så har huspriserna förändrats – kommun för kommun På vissa håll i länet har huspriserna sjunkit med 9 procent det senaste året. I andra delar har de i stället stigit. Här är siffrorna som visar vad en villa kostar där du bor, och hur priserna har...onsdag 20/2 7:00

Förslag om uppdelat arvode återremitterat

Nyheter Lång debatt om Socialdemokraternas förslag Efter en debatt som pågick i knapp en och en halv timme återremitterades Socialdemokraternas förslag att en av partiets två kommunalrådsposter ska fördelas på nio personer.tisdag 19/2 15:50

Få vill nattvandra i Sundbyberg

Nyheter Kämpar för att locka vuxna ut på kvällarna Sju personer har valt att viga sin tid till att nattvandra i Sundbybergs lokala delar. Men för att klara av arbetet behöver det vara fler och just nu är uppslutningen "katastrofdålig", enligt...tisdag 19/2 11:00