Talanger växer i “KSK-Grytan”

Kungsängens SK är en handbollsklubb på stark frammarsch. Nu har unge talangen Oskar Eriksson blivit uttagen till U-landslaget.

  • Publicerad 14:43, 28 nov 2017

KSK har startat sin nya karriär som Division 1-klubb på ett bra sätt.

I Ekhammargrytan har spelarna en vinröd vägg i ryggen och i en mycket jämn tabell är laget med i allra högsta grad.

Ett problem klubben tidigare tampats med var tappet av talanger. Men med en raketkarriär i seriesystemet, spel i Division 1 och satsningar runt om i hela föreningen har KSK blivit ett lockande klubbval.

Istället för att tappa sina talanger finns gott hopp att istället få deras namnteckningar på kontrakt.

– Vi har tidigare haft en generell tendens att duktiga spelare lämnar klubben i tidiga år. Nu ser vi tvärtom att vi får behålla dem och till och med att duktiga spelare söker sig hit, säger Peter Larsson, arrangemangsansvarig i KSK.

Nästa stjärna är uttagen till en träningsdag med U-landslaget. Oskar Eriksson är herrlagets yngsta spelare och i matchen mot Tumba blev Oskar matchens spelare. Nu väntar juniorlandslagsträning.

– Det kommer bli väldigt kul, jag var inte förberedd på det och nyheten kom som en liten chock. Jag har fått ett kvitto på att jag utvecklats i rätt riktning, säger han.

Eriksson kan gå raka vägen in i riksläger steg två. Den KSK-fostrade 9-metersspelaren tycker att hans vinröda klubb är en bra plats att nå sin fulla potential.

– Vi har tagit klivet upp i ettan och satsat på ledarsidan och allt runt om laget. och vi är en förening som satsar på alla lag och oss unga. Det känns verkligen som att Kungsängen är en bra klubb att utvecklas i, säger Oskar Eriksson, född -00.

Med en extra spelare på läktaren - hur lyfter publiken, i “Ekhammargrytan”, sina unga talanger framåt?

– Alla i laget längtar till varje hemmamatch då det är fullt drag på läktaren. Jag kan missa några skott och kanske ha en dålig match, men publiken hejar på och stöttar alltid oss spelare.

“Den 25:e smäller det”, som Magnus Uggla sjunger. Det är då KSK välkomnar publiken till Ekhammarhallen för att möta Täby HBK.

Glöm heller inte att heja fram Kungsängens damer som möter Rosersbergs IK samma dag.

Kungsängens herrar har hittills inte förlorat på hemmaplan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Musikkvällar på lanthandeln

En artikel ur Sommar E18 Krägga Café och Lanthandel öppnade för lite mer än ett år sedan och är idag välbesökt både i butiken och kaféet och lockar många med sina musikkvällar.tisdag 19/6 22:31

Senaste numret

Bålstabladet