GULD. Fanny, Almida, Jennie och Isabella kan nu lägga en ny skalp till CV:et. Foto: Richard Gray

Team Panthera tog guld i Vinteruniversiaden

Framgångarna fortsätter för team Panthera inom curlingvärlden. Nu kan även ett guld i Universiaden adderas till det redan gedigna prisskåpet.

  • Publicerad 14:00, 13 mar 2019

Team Panthera, som tävlar för Sundbybergs CK, har vunnit mycket inom curlingvärlden trots lagets ringa ålder. I år är sista året som juniorer för curlingtjejerna och i prisskåpet finns guld från JSM, SM, elitserien och framförallt JVM.

Nu kan de lägga till ytterligare en tung skalp.

Sedan i början på mars var Sundbyberg curlingklubb-tjejerna i ryska Krasnojarsk och tävlade i Vinteruniversiaden. Det är ett sorts OS för studenter och team Panthera/Wranå kvalificerade sig som Sveriges curlinglag på damsidan.

– Det var otroligt häftigt. Universiaden efterliknar ett student-OS och vad jag hört så var allt i princip som ett OS fast med mindre media. Arenan var bland den största vi spelat i och det var hela tiden fullsatt, säger Fanny Sjöberg.  

Fanny Sjöberg. Foto: Anders Ekström

Bra gruppspel

I gruppspelet gick SCK:arna starkt och vann sju av nio matcher. Därefter väntade semifinal där Storbritannien stod för motståndet och Panthera kunde vinna den klart med 10–2.

Därpå besegrades Sydkorea i finalen med 8–3 – och guldet var säkrat.

– Det känns superbra. Efter finalen var det fullt upp med medaljceremoni, presskonferens, firande från svenska truppen, bankett och sen hemresa, så det tog ett tag innan vinsten hunnit sjunka in. Det var riktigt roligt att ta hem guldet efter bronsmedaljen 2017, fortsätter Sjöberg.
 
Vad gjorde att ni vann denna gång ? 
– Vi spelade riktigt bra hela veckan och var snabba med att analysera hur de olika banorna och stenarna varierade från varandra. 

Det var deras första guld på Universiaden, sedan tidigare hade de ett brons som bäst (2017, Kazakstan). Panthera består av skippern Isabella Wranå, Jennie Wåhlin, Almida de Val, Fanny Sjöberg samt coach Margaretha Sigfridsson.

Vinteruniversiaden i korthet

2 500 deltagare från över 50 länder och 3 000 volontärer

Åtta obligatoriska idrotter: alpin, skidåkning, längdskidor, skidskytte, snowboard, curling, ishockey, konståkning och skridsko.

I årets Universiad genomförs även tävlingar i freestyleåkning och bandy.

Pågick 2–12 mars i Krasnojarsk, Ryssland. 

Sverige Akademiska Idrottsförbund skickar i år en rekordstor trupp på 105 deltagare.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Bakslag för borättköpare i försenat bygge

Nyheter Får inte hoppa av enligt ny dom – Kan få stor betydelse för hela fastighetsbranschen Inflyttningen i de attraktiva bostadsrätterna på gränsen mellan Solna och Sundbyberg försenades med 15 månader. Drygt 50 köpare ville hoppa av projektet. Tingsrättens dom innebär ett stort bakslag...tisdag 21/5 15:59

Därför "snöar" det över hela Stockholm

Nyheter ✓Mängder av vitt ludd – här är förklaringen ✓Då maxas det enligt experten Våren har kommit till Stockholm men på marken ligger det ett vitt täcke. Här är svaret på vad det egentligen är som luddar.måndag 20/5 14:10

"Checca" missar aldrig ett elitlopp

Nyheter Stamgäst. Han har följt dramatiken på Solvalla 67 år i rad Tre dagar i buren blev straffet för rymningen från lumpen 1956. Den bondpermisen möjliggör för ”Checca” att se sitt 68:e raka elitlopp och utan den hade han sannolikt inte talat om Nils Ferlin som...måndag 20/5 9:02
Stockholm Direkt