GULD. Fanny, Almida, Jennie och Isabella kan nu lägga en ny skalp till CV:et. Foto: Richard Gray

Team Panthera tog guld i Vinteruniversiaden

Framgångarna fortsätter för team Panthera inom curlingvärlden. Nu kan även ett guld i Universiaden adderas till det redan gedigna prisskåpet.

  • Publicerad 14:00, 13 mar 2019

Team Panthera, som tävlar för Sundbybergs CK, har vunnit mycket inom curlingvärlden trots lagets ringa ålder. I år är sista året som juniorer för curlingtjejerna och i prisskåpet finns guld från JSM, SM, elitserien och framförallt JVM.

Nu kan de lägga till ytterligare en tung skalp.

Sedan i början på mars var Sundbyberg curlingklubb-tjejerna i ryska Krasnojarsk och tävlade i Vinteruniversiaden. Det är ett sorts OS för studenter och team Panthera/Wranå kvalificerade sig som Sveriges curlinglag på damsidan.

– Det var otroligt häftigt. Universiaden efterliknar ett student-OS och vad jag hört så var allt i princip som ett OS fast med mindre media. Arenan var bland den största vi spelat i och det var hela tiden fullsatt, säger Fanny Sjöberg.  

Fanny Sjöberg. Foto: Anders Ekström

Bra gruppspel

I gruppspelet gick SCK:arna starkt och vann sju av nio matcher. Därefter väntade semifinal där Storbritannien stod för motståndet och Panthera kunde vinna den klart med 10–2.

Därpå besegrades Sydkorea i finalen med 8–3 – och guldet var säkrat.

– Det känns superbra. Efter finalen var det fullt upp med medaljceremoni, presskonferens, firande från svenska truppen, bankett och sen hemresa, så det tog ett tag innan vinsten hunnit sjunka in. Det var riktigt roligt att ta hem guldet efter bronsmedaljen 2017, fortsätter Sjöberg.
 
Vad gjorde att ni vann denna gång ? 
– Vi spelade riktigt bra hela veckan och var snabba med att analysera hur de olika banorna och stenarna varierade från varandra. 

Det var deras första guld på Universiaden, sedan tidigare hade de ett brons som bäst (2017, Kazakstan). Panthera består av skippern Isabella Wranå, Jennie Wåhlin, Almida de Val, Fanny Sjöberg samt coach Margaretha Sigfridsson.

Vinteruniversiaden i korthet

2 500 deltagare från över 50 länder och 3 000 volontärer

Åtta obligatoriska idrotter: alpin, skidåkning, längdskidor, skidskytte, snowboard, curling, ishockey, konståkning och skridsko.

I årets Universiad genomförs även tävlingar i freestyleåkning och bandy.

Pågick 2–12 mars i Krasnojarsk, Ryssland. 

Sverige Akademiska Idrottsförbund skickar i år en rekordstor trupp på 105 deltagare.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här stängs pendeltågen av i påsk

Nyheter Så kan du resa istället Än är det några veckor kvar tills påskharen kommer – men kanske kan det vara tid att börja planera resvägarna. Pendeltågen stängs nämligen av mellan Jakobsberg och Sundbyberg.torsdag 21/3 11:31

Polisen satsar på trafiksignaler längs E4:an

Nyheter ✓Vill kunna stänga av körfält ✓Polis, räddningstjänst och ambulans ska komma fram snabbare Polisen vill kunna stänga av körfält på E4:an och skapa tillfälliga räddningsgator för ambulans och brandkår. Detta ska göras med hjälp av trafiksignaler.onsdag 20/3 16:10