Match. Spännande möte mellan Gustaf Ström och Karl Friberg i kvartsfinalen idag. Imorgon är det final på tennisplanerna vid Näsaäng. Foto: Maria Svensson

Tenniseliten gör upp vid Näsaäng i helgen

Under veckan spelas tennistävlingen Audi Danderyd Open vid Näsaäng, där toppklassen tävlar om en stor prissumma.

  • Publicerad 16:41, 7 jun 2019

Vid grusplanerna vid Näsaäng har publiken bänkat sig för att se kvartsfinalen många längtat efter – mellan hemmaklubben Näsbypark tennisklubbs Gustaf Ström och den två år äldre, förstaseedade Karl Friberg.

Under veckan spelas Audi Danderyd Open för elfte året på Näsaäng. Tävlingen är en turnering med cirka 20 deltävlingar och vinnarna i både dam- och herrklassen går hem med 20 000 kronor. Under hela turneringen räknas alla poäng ihop och de åtta spelarna som fått flest poäng gör sedan upp om SM-titeln utomhus i slutet på augusti.

– Det väldigt kul att vi kan hålla igång aktiviteterna här och att våra spelare får möta bra spelare på hemmaplan, säger Kenneth Bergbom, klubbchef på Näsbyparks tennisklubb.

Under nationaldagen var det runt 100 i publiken och imorgon, lördag, hoppas klubben på rekordpublik på grund av det fina vädret och ledigheten.

– Igår var det mycket folk här och imorgon när finalen spelas så tror vi att vi kan få 200 personer i publiken, säger Kenneth Bergbom.

"Riktigt bra tennis"

Matchen mellan Gustaf Ström och Karl Friberg slutade med en vinst till Karl Friberg. Trots att ingen lokal spelare från Näsbypark gick vidare till semifinalen, som spelas under fredagseftermiddagen, så är Kenneth Bergbom taggad inför morgondagens finaler.

– För klubbens medlemmar betyder det mycket att man kan komma ner och titta på svenska eliten, det kommer vara riktigt bra tennis, säger han.

Vill man följa hur det går i matcherna under helgen kan man gå in på Näsbyparks tennisklubbs hemsida.

Stockholm Direkt