mångkunnig. Teo Rydstedt – duktig på två sporter. Foto: foto: Privat

Teo är stjärna – i två idrotter

Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.

  • Publicerad 09:17, 18 maj 2018

Förra helgen arrangerades Svelandslägret i Enköping. Lägret där de främsta fotbollsspelande pojkarna i Svealand födda 2003 samlas för att träna och spela matcher. Den enda Enköpingsspelaren som var uttagen till lägret var Fanna BK:s Teo Rydstedt.

– Jag vet faktiskt inte om det var tråkigt eller kul att jag var den enda Enköpingspelaren i truppen. Det var både kul och lärorikt på lägret i alla fall, säger Teo Rydstedt, som i vanliga fall är målvakt i Fanna BK, när han inte gör poäng, som vänsternia , i Enköpings handbollsförenings pojkar -03.

Liknande egenskaper

Jo, även i handboll är Teo en av de bästa i Uppland i hans ålder. Han är uttagen i Upplandslaget. Nyligen blev han också matchens lirare i både semifinalen och finalen när hans EHF P-03 tog hem guldet i Stockholmsseriens finalspel.

– Man kan tro att skillnaden mellan fotboll och handbollen är väldigt stor, men det är mycket som är lika. I handbollen är det viktigt med spänst, tajming och spelförståelse. Det är samma sak i fotbollen, säger Teo Rydstedt.

Hur går det att kombinera sporterna?

– Det kan vara lite jobbigt att få ihop både fotbollen och handbollen. Under den tid då båda sporterna är igång samtidigt kan det vara sex träningar i veckan, ibland två pass samma dag. Och sen matcher och skola på det. Men jag gillar ju båda sporterna jättemycket, så det kommer att bli riktigt tungt när jag tvingas att välja bort en av dem, säger Teo Rydstedt.

När tvingas du välja?

– Om ett år tänker jag, efter sommarlovet i nian. Det kommer bli tungt, säger han.

Att hålla på med flera sporter är Teo inte ensam om i sitt fotbollslag.

– Alltså vi brukar vara ganska dåliga i början av säsongerna. Många spelar hockey eller handboll också. Men efter några omgångar brukar vi komma igång och bli bättre, säger Teo skämtsamt.

Stratosspelare skrällde – trea i SM för 15-åringar

Sport Simon Ericsson och William Bergman, Stratos Enköping, stod för en riktig skräll när de blev SM-bronsmedaljörer i Pojkar 15-dubbel i bordtennis.tisdag 7/5 14:11