Foto: Anders Ekström

"Thorsten" bär flaggan för regerande mästarna

Micke Thorstensson är tillbaka i AIK – som fanbärare. Sollentuna FK:s klubbchef får på söndag äran att bära flaggan vid lagets entré i hemmamatchen mot Sirius.

  • Publicerad 10:50, 11 apr 2019

Under gymnasietiden, i början på 00-talet, var Mikael Thorstensson under en period med i AIK:s a-lag och var bland annat med på bänken under ett UEFA cup-kval på Island.

Men han lyckades inte att slå sig in i a-laget då.

Istället kom han tillbaka till Solnaklubben 2009 efter ett par säsonger på lägre nivåer – Tureberg och Vaxholm – och framför allt efter en målrik säsong i Väsby United som då spelade i superettan.

Bidrog till guld

I AIK var de långa anfallaren med i åtta matcher på våren 2009, men under hösten tröt speltiden en aning och det blev "bara" fyra kamper till. Oavsett bidrog "Thorsten" till klubbens första SM-guld sedan 1998 och även till svenska cupen-guldet. Totalt blev det tolv matcher för svartgult innan han lämnade för Assyriska 2010.

Men nu är han tillbaka.

AIK har inför varje match en speciell fanbärare som går i fronten när spelarna går in för match. I premiären var det Mohamed Bangura som bar flaggan och nu på söndag, mot Sirius, är det alltså Mikael Thorstenssons tur.

Sedan december 2012 är Micke, 34, klubbchef i Sollentuna FK. Elitkarriären lades ner efter han hjälpt till att spela kvar herrlaget i division 1 2017.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Kommunen ser över gamla torp

Nyheter Letar du efter ett litet fritidshus? Drömmer du om ett hus från sekelskiftet eller ett torp nära stan? Nu ska Sollentuna kommunfastigheter gör en statusbesiktning av gamla fastigheter, som så småningom kan hyras ut till privatpersoner.lördag 20/4 8:00

Förening städar i Norrviken och Edsviken

Nyheter Naturskyddsföreningen engagerar under Nordiska kusträddardagen Hallå där Linna Fredström, ordförande i Naturskyddsföreningen i Sollentuna. Ni ska snart engagera er i Nordiska kusträddardagen och hålla en skräpplockardag i Norrviken och Edsviken. Varför är den...torsdag 18/4 18:00

Brand släckt i centrala Sollentuna

Nyheter Ingen skadad meddelar Storstockholms brandförsvar. Brandkåren kallades till en brand i centrala Sollentuna under eftermiddagen. Insatsen är nu avslutad.torsdag 18/4 17:10