Foto: Anders Ekström

"Thorsten" bär flaggan för regerande mästarna

Micke Thorstensson är tillbaka i AIK – som fanbärare. Sollentuna FK:s klubbchef får på söndag äran att bära flaggan vid lagets entré i hemmamatchen mot Sirius.

  • Publicerad 10:50, 11 apr 2019

Under gymnasietiden, i början på 00-talet, var Mikael Thorstensson under en period med i AIK:s a-lag och var bland annat med på bänken under ett UEFA cup-kval på Island.

Men han lyckades inte att slå sig in i a-laget då.

Istället kom han tillbaka till Solnaklubben 2009 efter ett par säsonger på lägre nivåer – Tureberg och Vaxholm – och framför allt efter en målrik säsong i Väsby United som då spelade i superettan.

Bidrog till guld

I AIK var de långa anfallaren med i åtta matcher på våren 2009, men under hösten tröt speltiden en aning och det blev "bara" fyra kamper till. Oavsett bidrog "Thorsten" till klubbens första SM-guld sedan 1998 och även till svenska cupen-guldet. Totalt blev det tolv matcher för svartgult innan han lämnade för Assyriska 2010.

Men nu är han tillbaka.

AIK har inför varje match en speciell fanbärare som går i fronten när spelarna går in för match. I premiären var det Mohamed Bangura som bar flaggan och nu på söndag, mot Sirius, är det alltså Mikael Thorstenssons tur.

Sedan december 2012 är Micke, 34, klubbchef i Sollentuna FK. Elitkarriären lades ner efter han hjälpt till att spela kvar herrlaget i division 1 2017.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Här ska Malmvägens nya ungdomsgård ligga

Nyheter "Ungdomar får lättare att engagera sig här" Nu finns det ett förslag om plats för den nya fritidsgården i Tureberg som ska ha inriktning på sport och musik för ungdomarna på Malmvägen.måndag 24/2 16:30

VNG-lärare bokdebuterar med feelgoodroman

Nyheter "Det satiriska kring skolan kommer från verkligheten" Hallå där, Sara Molin. Du är svensklärare på Väsby nya gymnasium och har precis debuterat som författare med feelgoodromanen "Som en öppen bok".måndag 24/2 11:51

Nio nya butiker öppnar i Häggvik

Nyheter Nytt köpcentrum börjar ta form I höst öppnar portarna till nya handelsplatsen i Häggvik och lagom till julhandeln ska alla hyresgäster ha flyttat in.fredag 21/2 16:30
Stockholm Direkt