"Thorsten" sänkte Vasalund i regnet

Veteranerna visade vägen för Sollentuna FK i derbyt. Kalle Ramsell smekte först in en frispark och Micke Thorstensson ville sedan inte vara sämre. Med sitt 2-1-mål sänkte han Vasalund i lördagens hemmakamp i norrettan.

  • Publicerad 18:20, 9 sep 2017

Otroligt skönt, så viktig seger så att vi håller avståndet ner och inte tappar något mot slutet igen

Det kunde gått illa för Sollentuna på lördagen. Många fina målchanser skapades men både ribban och keepern Fernando Carrillo Iglesias var länge i vägen. Istället kunde gästerna från Solna kvittera med drygt 20 minuter kvar.

Skulle de missade chanserna straffa sig? Ja, det såg länge så ut. Vasalund var bra med i matchen mot slutet och pumpade på framåt för en trea.

Men då klev han fram. Ja, ni vet den spelande klubbchefen som är Sollentunahjärtat personifierat. Evigt löpande Anton Johansson, som gjorde en riktigt bra match, stod för en fin framspelning snett inåt bakåt . På den studsande bollen trodde många på läktaren att Micke Thorstensson skulle slå den över. Även han själv.

– Jag hann tänka en del när bollen kom till mig, ha ha. Så det var skönt att slå in den, säger Micke själv efter matchen och den sedvanliga segersången i omklädningsrummet.

Det första målet gjordes av Kalle Ramsell på en underbar frispark redan efter nio minuter. Tyvärr fick samme Ramsell utgå kort därefter med en misstänkt axelskada.

Micke Thorstensson ville sedan inte vara sämre än sin mångåriga lagkamrat. Båda två är dessutom uppväxta i kommunen. Med sitt 2-1-mål gav ”Thorsten” sitt SFK en skön trea i sluttampen. När det som mest behövdes kom målet av den 32-åriga anfallaren, som slet så hårt i hela regnmatchen.

– Fantastiskt skönt. Tre sköna poäng, vi krigade verkligen hela vägen in. Grabbarna gjorde det fantastiskt bra idag, fortsätter matchvinnaren från Kärrdal.

Idag gick det vägen. Tidigare har Sollentuna blivit hårt straffade för de många missade målchanserna, menar Thorstensson.

– Vasalund gjorde det bra, men vi ska kunna döda matchen tidigare. Stänga matchen genom att förvalta våra chanser bättre. Där kan vi göra det bättre.

Huvudtränaren Christer Mattiasson fyller på.

– Otroligt skönt, så viktig seger så att vi håller avståndet ner och inte tappar något mot slutet igen. Över 90 minuter hade vi tillräckligt mycket chanser att vinna denna match, säger han.

Sollentuna klättrar därmed upp till en sjätteplats i en något haltande norretta. Vasalund åkte samtidigt ner under strecket.

I nästa match väntar Västerås SK borta. Vårens möte blev oavgjort på Vallen och var då ett toppmöte. Nu är det istället ett mittenmöte på Solid park Arena nästa måndag. Matchhjälten missar Thorstensson matchen då han fick sitt tredje gula idag.

– Ja, usch, fruktansvärt onödigt. Jag var trött och frustrerad och fick ett onödigt gult. Jag hade gärna spelat mot VSK så det var slarvigt, säger han och fortsätter:

– Grymt viktigt med tre poäng men det är mycket kvar av säsongen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Här byggs det flest hyresrätter

Nyheter Byggstarter under 2018 i Stockholms län Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...lördag 23/6 13:40

Här kan du fira midsommar i Sollentuna

Nyheter Ska du fira midsommar i Sollentuna? Dessa firanden kan du välja på här och i närliggande kommuner.onsdag 20/6 14:14

Varmvattenbassäng hetare än någonsin

Nyheter Frågan om huruvida Sollentuna ska ha en varmvattenbassäng eller inte har förvandlats till en lokal valfråga. Nu ger sig Kristdemokraterna in i debatten. De vill utreda om en ny rehabbassäng kan...onsdag 20/6 13:40