”Thorsten” tackar för sig i a-laget

Han var med att spela upp laget till ettan och sedan delaktig i att kontraktet säkrades. Men nu väljer klubbikonen Mikael Thorstensson att ”trappa ner” i klubbens division 4-lag. – Det är blandade känslor, säger han om beslutet.

  • Publicerad 17:10, 1 dec 2017

Kroppen och fysiken känns fortfarande bra

Redan innan avslutningsmatchen mot Akropolis IF, i början på november, hade Micke Thorstensson bestämt sig. Efter fem framgångsrika säsonger i Sollentuna FK väljer 32-åringen att lämna a-laget.

– Det är blandade känslor. Vid vissa tillfällen känns det lite vemodigt och efter Akropolismatchen dröjde jag mig kvar extra länge, det kanske var sista gången jag spelade på Vallens gräs, säger Micke Thorstensson och fortsätter:

– Men efter det har jag inte känt så mycket, nu i november är man ju lite less på att spela fotboll. Man får se hur det känns vid vårkanten nästa år.

Kärrdalssonen är onekligen en av kommunens mest framgångsrika spelare
någonsin. Han har spelat
i samtliga lokala klubbar, förutom Helenelund, och framför allt lirat elitfotboll med AIK, Väsby och
Assyriska.

De senaste fem åren har anfallaren varit med i
Sollentuna FK:s resa mot
division 1.

– Jag började i a-laget samtidigt som jag tillträdde som klubbchef och haft fem fantastiska år. Jag hade fina minnen från Turebergstiden och hittade samma känsla i SFK.

– Det var en häftig känsla att vinna division 2 och sedan göra en bra säsong i ettan. Jag är stolt och nöjd över mina år i a-laget.

2016 gjorde ”Thorsten” 16 mål och var starkt bidragande orsak till avancemanget uppåt. I år blev det fyra påsar i det som ser ut att bli hans sista på elitnivå.

– Jag lyckades göra många poäng förra säsongen och hade gärna gjort fler i år. Men jag tycker ändå att jag presterat bra och bidragit till att laget stannande kvar i
division 1.

Vad är ditt bästa minne från SFK-åren?

– Håbo-matchen 2016 (5-1-seger) då vi säkrade kontraktet uppåt. Det var mycket folk och vi gjorde en fantastisk match.

– Prestationen där fick symbolisera hela säsongen och resan. En resa som inte är slut.  

Micke har nu spelat i alla divisioner från allsvenskan ner till division 5. Nästa år vankas det spel i klubbens division 4-lag.

– Jag har aldrig sagt att jag ska trappa ner, utan jag spelar där jag kan bidra mest just nu. Kroppen och fysiken känns fortfarande bra.

– Det ska bli kul att bidra i fyran och frigöra tid för
annat, bland annat för klubbens dam- och flickverksamhet.

Vinnarskallen från Kärrdal avslutar inte på något sätt karriären än, menar han.  

– Jag sätter inte punkt, jag sätter kommatecken.  

Mer Micke Thorstensson

Ålder: 32 år, född 1985.

Moderklubb: Kärrdal IF.

Andra klubbar: Tureberg, Edsberg, IFK Sollentuna, Vaxholm, Sollentuna FK, AIK, Väsby, Assyriska.

Aktuell: Tackat för sig i SFK:s a-lag efter fem år.

Mer Micke Thorstensson

Ålder: 32 år, född 1985.

Moderklubb: Kärrdal IF.

Andra klubbar: Tureberg, Edsberg, IFK Sollentuna, Vaxholm, Sollentuna FK, AIK, Väsby, Assyriska.

Aktuell: Tackat för sig i SFK:s a-lag efter fem år.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sollentuna tappar i miljöranking

Nyheter Sollentuna tappar 20 placeringar sedan förra året i rankningen Sveriges miljöbästa kommun. Men miljöarbetet har inte försämrats, menar Inger Mattsson, projektledare för miljö och klimat på Sollentuna...onsdag 18/7 9:52

(S) nya gruppledare laddar för valet

Nyheter Möt Socialdemokraternas Joakim Jonsson Valet i september närmar sig. Vi i Sollentuna har därför tagit en pratstund med alla partiers gruppledare – för att få veta mer om vilka de är som privatpersoner och vilken fråga som är viktigast för...tisdag 17/7 15:48