Foto: Copyrightbengt.jornaker@hotmail

Toppkamp har bytts mot bottenstrid för SHC

Sollentuna HC kan nu glömma toppen och istället rikta in sig på att klara kontraktet. Efter tredje raka förlusten har nu det negativa kvalstrecket krupit farligt nära.

  • Publicerad 11:04, 10 feb 2018

Det som såg så bra ut har nu bytts ut till något desto tråkigare. För ett par omgångar sedan hade Sollentuna HC en bra chans att nå förstaplatsen och de hade vind i seglen.

Men nu är det annat ljud i skällan.

På fredagen kom lagets tredje raka förlust. Formstarka Hanviken var snäppet starkare och kunde vinna med 2-3 i Tyresö Ishall. SHC hade ledningen med både 1-0 och 2-1 men tappade ledningen, och matchen, i tredje. Med åtta minuter kvar kom segermålet från hemmalaget.

Därmed har tåget med all sannolikhet gått för hockeykrigarna om att nå förstaplatsen. Med två kamper kvar är avståndet mellan fyran Sollentuna och ettan Vallentuna fem poäng.

Istället är SHC indragna i bottenstriden. I en haltande tabell är har Sollentuna bara fyra pinnar ner till strecket. Hanviken, på 13 poäng och under strecket, har även match mindre spelad.

Så de två sista matcherna blir viktiga för att undvika kvalspel. Men laget har åtminstone saken i helt egna händer, dock måste formen infinna sig snart.

På söndag väntar jumbon Nacka hemma. Därefter vila innan femman Wings borta slutför serien nästa söndag. Spännande värre!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

(S): Vi vill satsa mer än majoriteten

Nyheter Joakim Jonsson, Socialdemokraternas gruppledare i Sollentuna, anser att majoriteten i sin budget misstror den egna politiken.måndag 21/5 13:26