Trav på galoppbanan

Ådö Säteri var på plats för att tävla med sina hästar när travet gästade Bro Park. Det var en utmaning för alla att springa på gräs. Men kanske starten på något större om Upplands-Bro kan bli en del av travcirkusen.

  • Publicerad 09:09, 31 jul 2017

Det är alltid kul med nya grepp.

Familjen Riesterer från Ådö Säteri, en mil bort från Bro Park, var på plats.

Tränaren Ulrika Riesterer fick se dottern Ida Riesteter tävla tävla.

Men banan bjöd på något annat än vanligt.

– Det är alltid kul med nya grepp. För travet var det något helt nytt att springa på gräs här i Bro. Alla hästar gillar inte det, men det är på lika villkor för alla. Det var en härlig inramning och bra med folk, säger Ulrika Riesterer.

Hur var det att trava på hemmaplan?

– Det var ovant för kuskar och ryttare att trava på en så här lång bana, och för travpubliken var det även nytt att man “bara” sprang ett varv.

Kan detta var början på något större - trav i Bro?

– Svårt att sia om. Solvalla har en stark position och jag har svårt att se att det skulle ersättas på något sätt. Men att blanda är nog inte helt fel.

Vad skulle det betyda för Ådö säteri om det blev så?

– Det skulle naturligtvis vara till fördel om travet skulle flytta hit. Med mindre än en mil till banan blir det inte bara intressant för oss, utan även andra tränare som vill ha närheten till banan. Det kommer nog att dröja innan det kan vara aktuellt, men det är en spännande tanke. Jag hoppas få uppleva det under min karriär, berättar Ulrika Riesterer.

I just den här tävlingen blev resultatet Kanske inte sä mycket att skryta med för stallet, men det gav bra erfarenheter.

Ida Riesterer körde en häst som mötte lite väl hårt motstånd och hon var sist i mål, I det efterföljande Montéloppet hade Ådö säteri en egen häst, Xantippa Å, som startade med Nicole Mellberg i sadeln. De slutade på en sjundeplats.

Nu satsar Ådö Säteri mot höstsäsongen och nya starter i travets finrum.

– Målsättningen är att få alla hästar till start i höst och att prestera bra resultat. Vi jobbar på med våra långsiktiga mål och tror på att vi är på rätt spår. Man kan aldrig skydda sig mot det oväntade men vi jobbar för att hålla hästarna och oss själva i god form.

Blir det V75-lopp?

– Vi har goda förhoppningar om att våra hästar kommer i bra form till hösten, om vi har några till V75 är svårt att säga nu, men vi jobbar för att få springa i de divisionerna så klart!

Ida Riesterer är Ådö Säteris framtid och har redan startat i V75. Hon är övertygad om att resultaten kommer i och med fler erfarenheter ute på banan.

– Jag har utvecklats som kusk det senaste året och jag känner mig framförallt tryggare i mina beslut ute på banan. Jag fokuserar inte enormt på en V75-seger för tillfället. Jag är nitton år och det är ingen som kan begära en seger från mig än. Men jag är säker på att den kommer att komma!, förklarar Ida Riesterer.

FAKTA

Vad är Monté?

Travlopp med ryttare istället för att kusken sitter i sulky bakom hästen. Montén har gjort att fler, främst unga tjejer, har kunnat rekryteras till travet.

När tävlas på Bro Park?

Närmast är det galopptävlingar på Bro Park den 16 och 23 augusti.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Helgens blåljus: Bråk, misshandel, droger

Vilken rubrik ska vi välja? "Cyklist slog på bil, bilist slog på cyklist". Eller: "Medelålders män slogs; bet i lår och slet sönder kläder". Volvoföraren som fick lämna ifrån sig bilnycklarna får i...söndag 19/8 13:33

”Vi ska inte vara en förort till Stockholm”

Lotta Grahn Elg står överst på Moderaternas valsedel i kommunalvalet. ”Vi ska fortsätta vara en landsbygd kommun men med två centralorter i Bålsta och Skokloster”, säger hon.fredag 17/8 13:18

Senaste numret

Bålstabladet