Tre guld av formtoppat Sollentuna VK på GP

Återväxten är god i Sollentuna VK. Likt ungdoms-SM 2018 tog SVK dubbla guldmedaljer, denna gång på GP i Uppsala. Dessutom vann damveteranerna guld.

  • Publicerad 17:50, 22 jan 2019

Landets sex bästa ungdomslag, i år födda 2001 och neråt, får varje år göra upp i Grand Prix i Uppsala. Genom bra resultat i USM får man en plats även i GP.

Sollentuna VK:s flick- och pojklag vann båda USM 2018. Och de skulle fortsätta framgångarna även på prestigefyllda GP. Tjejerna tog sig med viss möda fram till finalen efter dubbla tresetare i gruppen. Även i semin blev det tre set, då Engelholm slogs med 2–1.

I finalen besegrades Lidingö med 2–0 – och guldet var ett faktum.

– Vi började stabilt i alla matcher, men fick det alltid svårare i andra set – det var lite halvdant sådär. I tredje var vi alltid starkast, säger SVK-spelaren Amanda Holmberg till volleyboll.se.

– I finalen var det bara helt magiskt. Alla var på topp. Vi slutade tvåa i UGP förra året, så det här kändes som en revansch.

Även grabbarna vann

Även SVK:s killar gick bra och tappade inte ett enda set i hela turneringen. Det blev tighta matcher men Sollentuna var aningen starkare och bättre. I finalen besegrades Habo i en jämn historia med 27–25 och 25–22.

– Det känns bra, verkligen jättekul. Alla matcher har varit tuffa, ända fram till finalen. Vi vann ju ungdoms-SM i Jönköping i våras och kände väl lite att vi ville försvara det nu här på GP, så det var skönt att vi lyckades, säger Sollentunapassaren Anton Wessberg.

Retrogänget tog guld

Samma bedrift upprepades av klubbens veteranlag Sollentuna Retro. +35-laget gick, likt pojklaget, genom hela turneringen utan att tappa några set. I finalen slogs Vallentuna Vets med 2–0 (26–24, 25–23) och klubbens tredje guld var bärgat.

SVK:s seniorlag hade inte kvalat in.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Flera nya butiker i Sollentuna centrum

Nyheter Rekordöppning. "Det händer en hel del" Tre butiker och tre restauranger öppnar under april och maj månad i Sollentuna centrum.onsdag 24/4 16:00

Han blir ny kommundirektör i Sollentuna

Nyheter Tillträder efter sommaren Kommunen har anställt en ny kommundirektör, Per Törnvall, som tillträder i augusti. Kommunstyrelsens ordförande, Henrik Thunes (M), säger att Törnvalls erfarenheter inom både det offentliga och...onsdag 24/4 8:49

Kommunen ser över gamla torp

Nyheter Letar du efter ett litet fritidshus? Drömmer du om ett hus från sekelskiftet eller ett torp nära stan? Nu ska Sollentuna kommunfastigheter gör en statusbesiktning av gamla fastigheter, som så småningom kan hyras ut till privatpersoner.lördag 20/4 8:00