Tre guld av formtoppat Sollentuna VK på GP

Återväxten är god i Sollentuna VK. Likt ungdoms-SM 2018 tog SVK dubbla guldmedaljer, denna gång på GP i Uppsala. Dessutom vann damveteranerna guld.

  • Publicerad 17:50, 22 jan 2019

Landets sex bästa ungdomslag, i år födda 2001 och neråt, får varje år göra upp i Grand Prix i Uppsala. Genom bra resultat i USM får man en plats även i GP.

Sollentuna VK:s flick- och pojklag vann båda USM 2018. Och de skulle fortsätta framgångarna även på prestigefyllda GP. Tjejerna tog sig med viss möda fram till finalen efter dubbla tresetare i gruppen. Även i semin blev det tre set, då Engelholm slogs med 2–1.

I finalen besegrades Lidingö med 2–0 – och guldet var ett faktum.

– Vi började stabilt i alla matcher, men fick det alltid svårare i andra set – det var lite halvdant sådär. I tredje var vi alltid starkast, säger SVK-spelaren Amanda Holmberg till volleyboll.se.

– I finalen var det bara helt magiskt. Alla var på topp. Vi slutade tvåa i UGP förra året, så det här kändes som en revansch.

Även grabbarna vann

Även SVK:s killar gick bra och tappade inte ett enda set i hela turneringen. Det blev tighta matcher men Sollentuna var aningen starkare och bättre. I finalen besegrades Habo i en jämn historia med 27–25 och 25–22.

– Det känns bra, verkligen jättekul. Alla matcher har varit tuffa, ända fram till finalen. Vi vann ju ungdoms-SM i Jönköping i våras och kände väl lite att vi ville försvara det nu här på GP, så det var skönt att vi lyckades, säger Sollentunapassaren Anton Wessberg.

Retrogänget tog guld

Samma bedrift upprepades av klubbens veteranlag Sollentuna Retro. +35-laget gick, likt pojklaget, genom hela turneringen utan att tappa några set. I finalen slogs Vallentuna Vets med 2–0 (26–24, 25–23) och klubbens tredje guld var bärgat.

SVK:s seniorlag hade inte kvalat in.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Oklara planer för Edsvik

Nyheter Kommunen: "Vi hoppas kicka igång något om ett år" Duvslaget, MC Collection, Brygghusets café – och nu Edsvik konsthall. Vad ska hända med Edsvik? Än så länge har kommunen ingen klar plan.lördag 24/8 10:00

Första skolveckan - en mjukstart

Nyheter I onsdags började skolan: "Det bästa är att träffa kompisarna" säger Isabella. Vad händer under första skolveckan? I onsdags började skolans hösttermin och på Norra Strandskolan, liksom på många skolor, är den första veckan en mjukstart med nya lärare och klasskompisar.torsdag 22/8 15:00

Holländsk grävmaskin ska rädda HIP

Nyheter 100 ton sand ska lyftas bort från planen Borstning, blåsning och dammsugning. Metoderna har varit många för att rädda konstgräsplanen på Helenelunds IP efter halkproblemen – nu ska man gräva bort sanden.torsdag 22/8 12:41
Stockholm Direkt