Tre guld av formtoppat Sollentuna VK på GP

Återväxten är god i Sollentuna VK. Likt ungdoms-SM 2018 tog SVK dubbla guldmedaljer, denna gång på GP i Uppsala. Dessutom vann damveteranerna guld.

  • Publicerad 17:50, 22 jan 2019

Landets sex bästa ungdomslag, i år födda 2001 och neråt, får varje år göra upp i Grand Prix i Uppsala. Genom bra resultat i USM får man en plats även i GP.

Sollentuna VK:s flick- och pojklag vann båda USM 2018. Och de skulle fortsätta framgångarna även på prestigefyllda GP. Tjejerna tog sig med viss möda fram till finalen efter dubbla tresetare i gruppen. Även i semin blev det tre set, då Engelholm slogs med 2–1.

I finalen besegrades Lidingö med 2–0 – och guldet var ett faktum.

– Vi började stabilt i alla matcher, men fick det alltid svårare i andra set – det var lite halvdant sådär. I tredje var vi alltid starkast, säger SVK-spelaren Amanda Holmberg till volleyboll.se.

– I finalen var det bara helt magiskt. Alla var på topp. Vi slutade tvåa i UGP förra året, så det här kändes som en revansch.

Även grabbarna vann

Även SVK:s killar gick bra och tappade inte ett enda set i hela turneringen. Det blev tighta matcher men Sollentuna var aningen starkare och bättre. I finalen besegrades Habo i en jämn historia med 27–25 och 25–22.

– Det känns bra, verkligen jättekul. Alla matcher har varit tuffa, ända fram till finalen. Vi vann ju ungdoms-SM i Jönköping i våras och kände väl lite att vi ville försvara det nu här på GP, så det var skönt att vi lyckades, säger Sollentunapassaren Anton Wessberg.

Retrogänget tog guld

Samma bedrift upprepades av klubbens veteranlag Sollentuna Retro. +35-laget gick, likt pojklaget, genom hela turneringen utan att tappa några set. I finalen slogs Vallentuna Vets med 2–0 (26–24, 25–23) och klubbens tredje guld var bärgat.

SVK:s seniorlag hade inte kvalat in.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Brottsoffer utan stöd efter minskat föreningsbidrag

Nyheter Sänkt bidrag har lett till minskat stöd Brottsofferjourens föreningsbidrag sänktes förra året och de sista månaderna av året valde de därför att hänvisa brottsoffer till kommunen istället. Men många som kontaktade kommunen inte något stöd...torsdag 21/2 14:07

Stora problem i SL-trafiken

Nyheter ✓Stopp på Roslagsbanan under morgonen ✓Förseningar i pendeltågstrafiken En nedriven kontaktledning har stoppat upp trafiken på Roslagsbanan och orsakat förseningar och inställda avgångar. Det är även flera förseningar på pendeln.torsdag 21/2 8:45

Take away från Linns dörr i Edsberg

Nyheter Nu finns det ett alternativ till den sedvanliga take away-maten i Sollentuna. Kocken Linn Engstrand lagar mat hemma och erbjuder upphämtning från sin dörr i Edsberg.onsdag 20/2 17:02