UTHÅLLIG. Martin gillar att simma de längre distanserna:" Jag är uthållig mentalt och i kroppen så det är långdistans jag fastnat för". Foto: Peter Wissinger

Tre JSM-medaljer för Martin i Eskilstuna

Tidigare hade han två SM-medaljer på kontot. Nu, efter årets JSM, har Martin Melinder utökat prisskåpet med tre rykande färska medaljer.

  • Publicerad 15:55, 21 nov 2019

Otroligt häftigt och lite sjukt. Jag förstår fortfarande inte riktigt vad jag gjort

Under de senaste veckorna har Martin slipat formen inför förra veckans JSM/SM i Eskilstuna. Trots en hel del vila och mycket pace-serier (tidträning för att hitta rätt fart) var 18-åringen inte helt 100 på sin form.

– Jag var lite osäker inför SM men det släppte när jag fick börja simma i bassängen. Det lugnande nerverna, säger Martin Melinder som tävlar för Väsby SS.

Ja, 18-åringen, från Sjukyrkoberget, visade att han kunde hålla nerverna i styr. Martin började den framgångsrika helgen med ett JSM-silver på 800 meter frisim.

– Riktigt skönt och häftigt. Jag drogs med i tempot av två konkurrenter på banorna bredvid och fick draghjälp i drygt 600 meter.

Två dagar senare var det dags igen. Trots en lite tyngre dag räckte det till ännu ett JSM-silver, denna gång på 1 500 meter frisim. SM-helgen avslutades med ett något överraskande brons på 400 meter medley.

– Oväntat faktiskt. Jag vet att jag är rätt stark på medley men inte att jag var medaljstark.

JSM kan nu summeras med tre medaljer.

– Otroligt häftigt och lite sjukt. Jag förstår fortfarande inte riktigt vad jag gjort. Jag är väldigt stolt över mina medaljer, jag är på rätt väg. I somras blev det ett JSM-brons utomhus och nu tre inne. Det visar ju att jag utvecklats och fortsätter att göra det.

Dessutom tog klubbkamraten Anna Miram ett JSM-brons, ett JSM-silver och ett SM-brons. I lagkappen – 4x200 meter – blev det SM-brons. I det laget simmade Tova Andersson, Josefin Lindkvist, Ebba Andersson och Michelle Wissinger.

Stockholm Direkt