TJUGO. Totalt är det 20 nya spelare i SFK i år. Tre av dessa har dock redan lämnat. Foto: Anders Ekström

Tre nya tillskott på "deadline-day" för formsvaga Sollentuna

På tisdagskvällen stängde transferfönstret i Sverige. Sollentuna FK, som redan värvat fem spelare i sommar, fick in ytterligare tre spelare sista dagen. Samtliga kommer från seriekonkurrenter.

  • Publicerad 13:00, 14 aug 2019

Det är väldigt många nya ansikten att lära sig i Sollentuna FK 2019. Innan säsongen värvades tolv spelare in till division 1-laget. Tre av dessa har å ena sidan redan lämnat samtidigt som nye Albin Seger inte kommit till spel alls på grund av skada.

Men oavsett är det stor ruljans i SFK i år.

Och den har fortsatt under sommaren. Den senaste tiden har åtta nya spelare tillkommit: fem stycken tidigt och nu på tisdagen – deadline-day – anslöt tre till. Detta bekräftas av sportchefen Erik "Atilla" Börjeson.

Det handlar om Melvin Mårtensson-Almevid (Gefle), Mahammad Abdi Momin (Karlslund) och Boris Pantaleev (Linköping City). Samtliga spelade våren i samma serie som Sollentuna.

Landslagsmeriterad anfallare

Melvin, 19, har tidigare spelat superettan-matcher för Gefle och har meriter från ungdomslandslag. Den unga mittflätaren ska börja studera på Handels och valde alltså SFK att fortsätta karriären i. I år har han gjort ett mål på elva division 1-matcher i Gefle.

Anfallaren Mahammad är stockholmare från början men har spelat i Karlslund i år. 24-åringen har i år gjort fyra mål för mittenlaget från Närke. Tidigare har han gjort många mål för IFK Lidingö i division 2.

Boris Pantaleev, som spelar mittfält, är även han från Stockholm och spelade 2017-18 i Sundbybergs IK. Han kommer på lån från Linköping.

Dålig form

Bland nyförvärven är de flesta offensiva spelare och kanske kan dessa bidra till att trenden vänds. Just nu har Sollentuna tre raka förluster och ligger tolva i ettan, bara målskillnad bättre än Rynninge som innehar den negativa kvalplatsen.

På lördag väntar Sylvia borta.

Nyförvärv sommar 2019

- Cem Alpek. (IFK Aspudden-Tellus)

- Rinor Nushi. (Newroz).

- William Kenne. (AIK U)

- Joshua Adomako (klubblös)

- Samuel Leach Holm (lån, Västerås SK)

- Melvin Mårtensson-Almevid (Gefle),

- Mahammad Abdi Momin (Karlslund)

- Boris Pantaleev (lån, Linköping City)

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Mordmisstänkt pojke kan ha lidit av allvarlig psykisk störning

Nyheter Rekommenderas genomgå större utredning Tonåringen som misstänks för mordet på en jämnårig kamrat kan få genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.måndag 19/8 14:31

Snart dags för världens längsta marathon

Nyheter "Jag får energi av att andra har kul" säger Nicholas Roman Nästa lördag går startskottet för tredje omgången av världens längsta marathon i Sollentuna vid Edsviken.söndag 18/8 10:00

Stort engagemang efter mopedrån

Nyheter "Vi ska synas och göra det lite tryggare för tonåringarna" Den senaste tidens mopedrån i Sollentuna har engagerat hundratals vuxna i kommunen som nu patrullerar gatorna för att öka tryggheten.lördag 17/8 9:00
Stockholm Direkt