TJUGO. Totalt är det 20 nya spelare i SFK i år. Tre av dessa har dock redan lämnat. Foto: Anders Ekström

Tre nya tillskott på "deadline-day" för formsvaga Sollentuna

På tisdagskvällen stängde transferfönstret i Sverige. Sollentuna FK, som redan värvat fem spelare i sommar, fick in ytterligare tre spelare sista dagen. Samtliga kommer från seriekonkurrenter.

  • Publicerad 13:00, 14 aug 2019

Det är väldigt många nya ansikten att lära sig i Sollentuna FK 2019. Innan säsongen värvades tolv spelare in till division 1-laget. Tre av dessa har å ena sidan redan lämnat samtidigt som nye Albin Seger inte kommit till spel alls på grund av skada.

Men oavsett är det stor ruljans i SFK i år.

Och den har fortsatt under sommaren. Den senaste tiden har åtta nya spelare tillkommit: fem stycken tidigt och nu på tisdagen – deadline-day – anslöt tre till. Detta bekräftas av sportchefen Erik "Atilla" Börjeson.

Det handlar om Melvin Mårtensson-Almevid (Gefle), Mahammad Abdi Momin (Karlslund) och Boris Pantaleev (Linköping City). Samtliga spelade våren i samma serie som Sollentuna.

Landslagsmeriterad anfallare

Melvin, 19, har tidigare spelat superettan-matcher för Gefle och har meriter från ungdomslandslag. Den unga mittflätaren ska börja studera på Handels och valde alltså SFK att fortsätta karriären i. I år har han gjort ett mål på elva division 1-matcher i Gefle.

Anfallaren Mahammad är stockholmare från början men har spelat i Karlslund i år. 24-åringen har i år gjort fyra mål för mittenlaget från Närke. Tidigare har han gjort många mål för IFK Lidingö i division 2.

Boris Pantaleev, som spelar mittfält, är även han från Stockholm och spelade 2017-18 i Sundbybergs IK. Han kommer på lån från Linköping.

Dålig form

Bland nyförvärven är de flesta offensiva spelare och kanske kan dessa bidra till att trenden vänds. Just nu har Sollentuna tre raka förluster och ligger tolva i ettan, bara målskillnad bättre än Rynninge som innehar den negativa kvalplatsen.

På lördag väntar Sylvia borta.

Nyförvärv sommar 2019

- Cem Alpek. (IFK Aspudden-Tellus)

- Rinor Nushi. (Newroz).

- William Kenne. (AIK U)

- Joshua Adomako (klubblös)

- Samuel Leach Holm (lån, Västerås SK)

- Melvin Mårtensson-Almevid (Gefle),

- Mahammad Abdi Momin (Karlslund)

- Boris Pantaleev (lån, Linköping City)

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

"Den blå katedralen" flyttas från Edsvik

Nyheter "Jag börjar bli lite less på den" "Den blå katedralen" flyttas från Stallbacken och får ett nytt hem utanför Oxelösund.torsdag 12/12 16:13

Polisen söker vittnen efter att handgranat hittats vid skola

Nyheter Elever hittade föremålet i närhet av Eriksbersskolan Några elever hittade under onsdagen en handgranat i närheten av Eriksbergsskolan. Senare på dagen kunde den nationella bombstyrkan oskadliggöra föremålet. Nu söker polisen efter vittnesuppgifter från...torsdag 12/12 13:36

Elever i Sollentuna träffade årets kemipristagare

Nyheter Byggde ett batteri med zink, koppar – och ingefära Sex fjärdeklassare från Sollentuna fick bygga ett batteri med ingefära och hälsa på nobelpristagare Stanley Whittingham under den gångna nobelveckan.torsdag 12/12 11:30
Stockholm Direkt