Tre nyförvärv till Vasalunds IF

Senare ikväll stänger transferfönstret i division 1 norra. Tabellsexan Vasalund har varit aktiva i rekryteringsarbetet och kan nu räkna in tre intressanta nyförvärv inför hösten.

  • Publicerad 14:30, 11 aug 2017

Jag tycker vi gjort ett bra transferfönster

Det är bråda dagar för sportcheferna och tränarna i division 1. "Silly season" sommar pågår för fullt och ikväll stänger fönstret. På vissa håll blir det därmed en kamp mot klockan för att hinna. Vasalunds IF, som ligger sexa i serien, har varit aktiva under sommaren och kan räkna in tre nya spelare i laget.

Redan för ett par veckor sedan skrev anfallaren Carl Björk, 25, på för VIF. Han kommer närmast från seriekonkurrenten Nyköping BIS och har tidigare bland annat producerat mängder med mål i Norge. I år har han gjort fem mål för sörmlänningarna.

– Han har ett fint CV och Calle är en bra fotbollsspelare med egenskaper som gynnar oss. Det kommer bli väldigt bra för våran del, berättar huvudtränaren Kalle Karlsson som även har två spelare tillbaka i lättare träning efter långtidsskador.

Dessutom kan lokaltidningen Vi i Solna avslöja att ytterligare två spelare är på i stort sett klara. Det rör sig om målvakten Fernando Carrillo Iglesias, från IK Frej, och mittfältaren Robin Palacios som ansluter från seriejumbon Enskede.

– Två bra spelare på två platser som vi behövde tillsätta. Det är spelare som vi vet kan prestera på den här nivån, fortsätter Kalle Karlsson.

– Jag tycker vi gjort ett bra transferfönster och vi är bra rustade inför hösten.

På minuskontot finns mittfältaren Luka Dobrijevic. Han ser ut att skriva på för Sollentuna FK under dagen. Dessutom har anfallaren Joakim Pettersson beslutat sig för att lämna.

Vasalund startar serien nästa helg då Carlstad United kommer på besök. Mer inför omstarten av division 1 norra kommer nästa vecka.


 

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Solna

Målet: Varannan Solnavilla ska ha solceller 2023

Nyheter Lokal bank satsar på förnybar energi Handelsbanken slår ett slag för hållbar och förnybar energi i Solna. Med hjälp av en särskild satsning vill banken hjälpa Solnaborna att på ett enkelt sätt skaffa solceller till villan.torsdag 21/2 14:30

Stora problem i SL-trafiken

Nyheter ✓Stopp på Roslagsbanan under morgonen ✓Förseningar i pendeltågstrafiken En nedriven kontaktledning har stoppat upp trafiken på Roslagsbanan och orsakat förseningar och inställda avgångar. Det är även flera förseningar på pendeln.torsdag 21/2 8:45

Taxichaufför utsatt för brutalt rån av gäng

Nyheter ✓Slagen och rånad på mobiltelefon ✓Kastade sten genom bakrutan Tidigt på onsdagsmorgonen fick polisen ett larm om en taxichaufför som blivit slagen och rånad av fem personer.onsdag 20/2 11:17