Tre SM-medaljer för KKSu

Tre deltagare – tre medaljer. Konståkningsklubben Sundbyberg lyckades väldigt väl på SM/RM i som avgjordes den gångna helgen i Karlskrona.

  • Publicerad 16:00, 20 dec 2018

Förra året kom KKSu hem med ett silver på riksmästerskapet (SM för barn under 13 år) genom Signe Thörn. I år förbättrades konståkningsklubben sina resultat ytterligare.

Förra veckan genomfördes SM/RM i Karlskrona och Sundbyberg hade tre deltagare på plats. Samtliga lyckades mycket bra – och kom alla hem med medaljer.

–Tre medaljer på tre starter är halvt osannolikt och väldigt häftigt. Vi har alla vetat att de hade kapacitet att nå pallen men det är mycket som ska stämma på ett SM, säger Gunnar Lande som är tävlingsansvarig i klubben.

Förbättra sina pers

Signe följde upp sitt RM-silver från 2017 med ett brons i den högre klassen USM. I samma klass tog Tova Lantz Harari silver.

– Signe slog personbästa i sitt korta program och i totalen. Tova gjorde personbästa i både det långa och korta programmet och även i totalen. Förra året hade hon 76 poäng på USM, nu gjorde Tova 104. En enorm utveckling, fortsätter Lande.

– Att ta silver och brons i samma klass är nästan osannolikt. Av landets 18 bästa på USM var två av de tre bästa från Sumpan.

Mia Malin blev fyra ifjol på RM men förbättrade sig i år och klev upp på pallen genom ett brons. Även hon slog ”PB” i sitt korta program och i totalen.

– Hon håller en jättehög nivå ofta och vann i elitserien i höstas. Mia är bland dom bästa i klassen så det var kul att hon fick visa det och hon var strålande glad på pallen.

Hittat formen

Att alla presterade samtidigt var glädjande, tycker Lande.

– Det var kul att se att alla tre hade hittat formen just till SM och sedan klara av pressen. Tjejerna har haft en bra träning och tränare (Vera Pokrovskaja) som hela tiden blickat framåt och har koll på läget.

Vad innebär detta för KKSu?

– Ett kvitto på att vi gör mycket rätt i klubben och att vi har bra tränare. Vi har ”Sveriges minst attraktiva ishall” men kan ändå prestera bra utifrån de förutsättningarna.  

SM-prestationerna innebär dessutom att Tova Lantz Harari och Signe Thörn är uttagna till Nordiska mästerskapen 6-10 februari.

Dominans av Stockholm

En annan kul detalj var att norra Stockholm dominerade. I RM/USM/JSM tog Solna och Sundbyberg åtta av nio medaljer på tjejsidan. Totalt tog Stockholmsklubbar 14 av 21 medaljer.

– Det borde inte gå med tanke på att vi har färre ishallar per capita än många konkurrenter. Jag kan inte säga varför Stockholm dominerade mer än det finna bra tränare här som kan formera bra grupper och åkare.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här stängs pendeltågen av i påsk

Nyheter Så kan du resa istället Än är det några veckor kvar tills påskharen kommer – men kanske kan det vara tid att börja planera resvägarna. Pendeltågen stängs nämligen av mellan Jakobsberg och Sundbyberg.torsdag 21/3 11:31

Polisen satsar på trafiksignaler längs E4:an

Nyheter ✓Vill kunna stänga av körfält ✓Polis, räddningstjänst och ambulans ska komma fram snabbare Polisen vill kunna stänga av körfält på E4:an och skapa tillfälliga räddningsgator för ambulans och brandkår. Detta ska göras med hjälp av trafiksignaler.onsdag 20/3 16:10