Trelags-slag väntar i ettans avslutning

BSK vann måstematchen och seriefinalen mot Sandviken. Därmed blir avslutningen på årets division 1 en riktig nagelbitare. Tre lag slåss om den åtråvärda förstaplatsen, fyra omgångar återstår.

  • Publicerad 16:00, 6 sep 2019

Alla vi möter har något att spela om, det hade varit lättare att möta ett motstånd som inte har det.

Trots ett tidigt underläge i lördags kunde Bollstanäs kvittera och sedan vinna borta mot Sandviken i seriefinalen. 2–1-segern på Jernvallen var ett måste för att säsongen inte skulle vara ”död”.

Tränaren Max Andersson framhäver lagets rutinerade spelare som en viktig segerfaktor och att BSK vågade spela trots matchens innebörd.

– Rutinen var skillnaden. Det var en solklart rättvis seger i mina ögon. Närmare 4–1 än 2–2, säger han.

Bortasegern gav verkligen liv i toppstriden. Det återstår fyra omgångar av division 1 norra Svealand och Sandviken leder på 47 poäng. BSK skuggar på 46 pinnar, Gamla Upsala SK (GUSK) har 45.

– Det blir inga lätta matcher för någon av oss. Alla vi möter har något att spela om, det hade varit lättare att möta ett motstånd som inte har det.

SIF möter trean

Sandviken kan ha det tuffaste och ska möta GUSK (lör.) och Rimbo borta och femman Ljusdal. BSK:s svåraste motstånd är i epilogen då Gamla Upsala väntar, men de övriga tre är heller inga solklara treor.

– Jag är ingen siare men inget av de tre lagen i toppen kommer ju gå fullt då man möter varandra. Vi ska göra vårt yttersta på vårt men kan inte påverka de andra resultaten. Sandviken är i förarsätet.

Andersson framhäver även BSK:s lyft under året.

– Vi var barskrapade och underskattade och vissa trodde vi skulle åka ur. Det var svårt att veta om vi skulle bli fågel eller fisk. Istället blev det vi en albatross, vilket känns väldigt glädjande.

BSK:s sluttamp i division 1

Bele Barkarby (h) 7/9

Hille IF (b) 14/9

Gefle IF (b) 22/9

Gamla Upsala SK (h) 29/9

Fler nyheter i Vi i Väsby

Agnetha i Carlslund tänker redan på julen

Nyheter Hjälper familjer som inte har råd med klappar och mat Sommaren har precis tagit slut, men Agnetha Olofsson i Carlslund tänker redan på julen. För sjunde året i rad hjälper hon familjer som har det ekonomiskt tufft med klappar och julmat.söndag 15/9 7:15

En anhållen efter skottlossning i Apoteksskogen

Nyheter Flera personer larmade polisen på lördagsmorgonen En man är anhållen misstänkt för vapenbrott efter skottlossningen på lördagsmorgonen i Apoteksskogen i Upplands Väsby.lördag 14/9 16:55
Stockholm Direkt