Trelags-slag väntar i ettans avslutning

BSK vann måstematchen och seriefinalen mot Sandviken. Därmed blir avslutningen på årets division 1 en riktig nagelbitare. Tre lag slåss om den åtråvärda förstaplatsen, fyra omgångar återstår.

  • Publicerad 16:00, 6 sep 2019

Alla vi möter har något att spela om, det hade varit lättare att möta ett motstånd som inte har det.

Trots ett tidigt underläge i lördags kunde Bollstanäs kvittera och sedan vinna borta mot Sandviken i seriefinalen. 2–1-segern på Jernvallen var ett måste för att säsongen inte skulle vara ”död”.

Tränaren Max Andersson framhäver lagets rutinerade spelare som en viktig segerfaktor och att BSK vågade spela trots matchens innebörd.

– Rutinen var skillnaden. Det var en solklart rättvis seger i mina ögon. Närmare 4–1 än 2–2, säger han.

Bortasegern gav verkligen liv i toppstriden. Det återstår fyra omgångar av division 1 norra Svealand och Sandviken leder på 47 poäng. BSK skuggar på 46 pinnar, Gamla Upsala SK (GUSK) har 45.

– Det blir inga lätta matcher för någon av oss. Alla vi möter har något att spela om, det hade varit lättare att möta ett motstånd som inte har det.

SIF möter trean

Sandviken kan ha det tuffaste och ska möta GUSK (lör.) och Rimbo borta och femman Ljusdal. BSK:s svåraste motstånd är i epilogen då Gamla Upsala väntar, men de övriga tre är heller inga solklara treor.

– Jag är ingen siare men inget av de tre lagen i toppen kommer ju gå fullt då man möter varandra. Vi ska göra vårt yttersta på vårt men kan inte påverka de andra resultaten. Sandviken är i förarsätet.

Andersson framhäver även BSK:s lyft under året.

– Vi var barskrapade och underskattade och vissa trodde vi skulle åka ur. Det var svårt att veta om vi skulle bli fågel eller fisk. Istället blev det vi en albatross, vilket känns väldigt glädjande.

BSK:s sluttamp i division 1

Bele Barkarby (h) 7/9

Hille IF (b) 14/9

Gefle IF (b) 22/9

Gamla Upsala SK (h) 29/9

Fler nyheter i Vi i Väsby

Effektivt Väsby vann klart

Sport Fyra mål på lika många minuter avgjorde Trots ett spel som hackade på en cylinder hämtade Vilda Väsby med sig tre poäng i bortamatchen mot ärkerivalerna Vallentuna BK. Nyckeln blev fyra minuter i slutet av första- och början av andra...söndag 26/1 19:40

Anna får pli på hundarna i Norrort

Nyheter "Det finns ingen manual" En del hundägare har problem med hundar som skäller, krafsar eller kissar inomhus. Men om det inte är något fysiskt fel på pälsklingen? Det är här Danderydsbon och hundtränaren Anna Ögren kommer in.fredag 24/1 15:26

Väsbys nya matbutik har frukt och grönt i bankvalv

Nyheter Nyöppnat på Centralvägen Frukt och grönt ligger i säkert förvar i nya butiken på Centralvägen i Väsby. Konstigt vore väl annars. Kylrummet var tidigare bankvalv.fredag 24/1 11:50
Stockholm Direkt