ENTUSIASM. Daniel Badjelan (t v), Hesiodo Junior ”Daddy” Dias Dos Santos och Robel Alazar är SIK:s nya tränartrojka och de har redan dragit i gång med sitt uppdrag. Foto: SIK fotboll

Trio tar över Sumpans fotbollsherrar

Förra veckan presenterade Sundbybergs IK sina nya tränare för fotbollsherrarna. Och det blir en trio som ska driva SIK framåt mot nya framgångar.

  • Publicerad 15:00, 24 nov 2017

Jag kommer vara länken mellan
gruppen
och ledarna

Efter avancemanget uppåt 2015 har SIK:s herrlag spelat två säsonger i division 2. Under nykomlingåret blev det en elfte plats för laget under klubbikonen Stephanos Tecles ledning. Den gångna säsongen blev det en niondeplats och då coachades laget av Kaveh Magnusson.

Till nästa säsong kommer a-laget istället att ledas av en trio. Robel Alazar kommer att ha huvudansvaret och han assisteras av Hesiodo Junior ”Daddy” Dias Dos Santos samt spelaren Daniel ”Badji” Badjelan.

Robel, 34, kommer närmast från Kista Galaxy.

– Jag var med och grundade Galaxy och haft massor med roller i klubben. Men jag har aldrig varit bara tränare, säger Robel Alazar och fortsätter:

– Så detta är en bra chans att bara få fokusera på att bara vara tränare. Det är även en personlig revansch efter det som hände med Galaxy.

Det Robel syftar på var att poplaget Kista Galaxy tvingades att dra sig ur fyran i höstas. Nu tar 34-åringen från Rinkeby ny sats med SIK.

– Det är en bra organisation i klubben, saker och ting är på plats och det är bra samarbete mellan lagen. Det finns även en bra modell (Sundbybergsmodellen) för spelarna i klubben, säger Robel som är fostrad i Vasalunds IF.

Robel har hunnit att träffa truppen och hade första träningen i lördags. Men det är för tidigt att säga något om hur laget formas och kommande målsättning.

Men han vet åtminstone att han kommer att assisteras av Hesiodo Junior ”Daddy” Dias Dos Santos, som var med redan från i somras. Dessutom kommer klubbveteranen Daniel ”Badji” Badjelan att bli spelande assisterande tränare.

– Jag kommer vara länken mellan gruppen och ledarna. Det känns jättekul och spännande och jag är ödmjuk inför uppgiften, berättar 29-åriga ”Badji”.

Med fem säsonger i benen med SIK var läget nu det rätta för en ny roll i laget.

– Jag hade inte tänkt på det innan de frågade, men när frågan kom tänkte jag om. Jag vill vara ett bollplank för de yngre och hjälpa till att vägleda dem framåt för att utvecklas. Jag har själv varit ung fotbollsspelare och vet vad som krävs för att bli bättre, säger ”Badji” som även siktar på ett bra år som spelare 2018.

– Jag var mycket skadad och spelade typ var tredje match i år. Mot slutet spelade jag en del och då gick det helt okej, men jag kan bättre.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Moa Piraten sjunger om kärlek i Hallonbergen

Nyheter "Texten är både tragisk och komisk" Artisten Moa Piraten har länge velat skriva om Hallonbergen. Nu kommer hennes singel som handlar om obesvarad kärlek.måndag 21/9 16:46

New York blev Solna för hockeyspelaren Alva

Sport Ny forward i AIK Hallå där Alva Johnsson, forwarden i AIK hockey som egentligen skulle ha spenderat hösten i New York. Varför blev det inte så?torsdag 17/9 16:07

Sundbybergspolitiker vill bli nytt MP-språkrör

Nyheter "Vill vara en stark röst i partiet" Forna Sundbybergspolitikern Annika Hirvonen vill bli nytt språkrör i Miljöpartiet. Hon tror sig kunna gjuta mod i riksdagsgruppen och vända opinionssiffrorna.tisdag 15/9 12:48