ÅTTA. SIBF var åtta poäng från ettan SIK men flyttas ändå upp. Foto: Sollentuna IBF

Trots tredjeplats – Sollentuna uppflyttade till ettan

Båda toppkonkurrenterna tackade nej till uppflyttning – men trean Sollentuna IBF tvekade inte. Innebandylaget tog platsen och spelar 2019/20 i division 1.

  • Publicerad 12:00, 15 apr 2019

Sundbybergs IK var något före de andra och tog förstaplatsen i division 2. Där bakom var det tight och fyra lag kom nära varandra. Sollentuna IBF blev trea efter SIK och Duvbo.

Men de båda Sumpanlagen tackade nej till uppflyttning och då gick frågan till Sollentuna. Och de tvekade inte. SIBF tog platsen och spelar kommande säsong i division 1.

– Det känns såklart väldigt kul. Vi känner alla att det är vi ska och har ambition att vara, säger Johan Parnestig som grundade klubben 2015 med Magnus Engström.

Damlaget var först i klubben och idag finns även ett herrlag och några ungdomslag i SIBF. För damerna var ambitionen från start att klättra i divisionerna.

De fick börja i trean och hösten 2019 vankas det alltså division 1-spel.

– Vi har alltid strävat efter att vinna och gå upp. Men samtidigt även att ha ekonomin och organisationen på plats och jobbat hårt för det. Det känns skönt att säga ja till ettan utan att behöva oroa sig för ekonomin. När tjejerna presterat gäller det att klubben är beredd och det är vi.

Jobbet att bli division 1-mässiga på alla plan pågår för fullt. Tränings- och ambitionsnivån har höjts.

– Vi siktar på att få in kvinnliga ledare och även bredda truppen. Vrida upp seriositeten. Det gäller även att höja lägstanivån och öka konkurrensen, vi siktar på fem till tio nya spelare.

– Samtidigt vill vi såklart satsa på dom som varit med och känslan är att alla är på och vill utmana sig själva i en bättre serie. Kärngänget lär fortsätta, vilket känns glädjande.

Sollentuna IBF

Grundad september 2015.

Damlaget var först och sedan 2017 finns även herrlag.

Dessutom tre ungdomslag.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Ny konstgräsplan i Silverdal

Nyheter Planerad att byggas på Silverskogens fastighet En fullstor fotbollsplan i granulat och med belysning är planerad att stå redo i Silverdal senast nästa år.fredag 14/6 17:30

Budget för 2020 är klubbad

Nyheter Kommunalskatten fortsatt oförändrad Majoritetens budgetförslag klubbades under budgetdebatten på torsdagen vid fullmäktige i Sollentuna.fredag 14/6 15:22

Då ska "nya" Rotebroleden vara klar

Nyheter Trafikverket: Håller på med färdigställning Flera körfält, nya trafikplatser och en längre gång- och cykelbana – snart är Rotebroleden som knyter samman Sollentuna och Järfälla färdig.fredag 14/6 11:39
Stockholm Direkt