Tuff serie väntar HIK – två ex-allsvenska lag tillkommer

Den kommande säsongens motståndare i division 1 östra är nu fastställda för Helenelunds IK bandy. Fyra nya lag har tillkommit – varav två degraderade lag från allsvenskan (!).

  • Publicerad 12:55, 14 jun 2018

På tisdagen släppte bandyförbundet serieindelningen för alla landets fem division 1-serier. Och det blev fyra nya lag i den östra serien denna gång.

Gustavsbergs U åkte ur och AIK gick ju, som bekant, upp en nivå i vintras efter ett lyckat kval. Ersättarna för obesegrade Gnaget håller mycket god klass. I den östra ettan kommer nämligen Nitro Nora och Gustavsberg till. Båda spelade i allsvenskan den gångna säsongen och lär bli starka även i vinter.

Från tvåan tillkommer Hubbo, från Västerås, och Katrineholms U.

På förhand är nog detta den tuffaste division 1 östra på flera år med flera satsande lag och mycket färsk allsvensk rutin. Dessutom flera lag som varit topplag i flera säsonger.

Mer Div 1 Östra 2018/19:

Djurgårdens IF

Eskilstuna BS

Gubbängen/Tallen IK

Gustavsbergs IF (ny från allsvenskan)

 Helenelunds IK

Hubbo BK (ny från div. 2)

Katrineholm Bandy U (ny från div. 2)

Köpings IS

Nitro/Nora BS (ny från allsvenskan)

SIF Norrtelje.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Stor oro inför förskolas nedläggning

Nyheter "Många mår väldigt dåligt" Förskolan Silverskogen i Tegelhagen kommer att läggas ner. Men vad som ska hända med de 39 barnen som går på förskolan är oklart. Bland föräldrarna växer oron. På förskolorna i närheten finns inga...onsdag 14/11 11:00

Elev serverades fel mat – fick föras till sjukhus

Nyheter En elev med allergi serverades fel specialkost i skolmatsalen. Flickan fick en allergisk reaktion och fick föras till sjukhus.onsdag 14/11 10:10

Så ändras busstrafiken i Sollentuna

Nyheter Befarade försämringar i Edsberg uteblir Varje år uppdaterar SL sina busslinjer och tidtabeller. Av de nya tidtabellerna som börjar gälla i Sollentuna redan den 9 december framgår det att flera försämringar som tidigare föreslagits uteblir.tisdag 13/11 15:38