Tuff serie väntar HIK – två ex-allsvenska lag tillkommer

Den kommande säsongens motståndare i division 1 östra är nu fastställda för Helenelunds IK bandy. Fyra nya lag har tillkommit – varav två degraderade lag från allsvenskan (!).

  • Publicerad 12:55, 14 jun 2018

På tisdagen släppte bandyförbundet serieindelningen för alla landets fem division 1-serier. Och det blev fyra nya lag i den östra serien denna gång.

Gustavsbergs U åkte ur och AIK gick ju, som bekant, upp en nivå i vintras efter ett lyckat kval. Ersättarna för obesegrade Gnaget håller mycket god klass. I den östra ettan kommer nämligen Nitro Nora och Gustavsberg till. Båda spelade i allsvenskan den gångna säsongen och lär bli starka även i vinter.

Från tvåan tillkommer Hubbo, från Västerås, och Katrineholms U.

På förhand är nog detta den tuffaste division 1 östra på flera år med flera satsande lag och mycket färsk allsvensk rutin. Dessutom flera lag som varit topplag i flera säsonger.

Mer Div 1 Östra 2018/19:

Djurgårdens IF

Eskilstuna BS

Gubbängen/Tallen IK

Gustavsbergs IF (ny från allsvenskan)

 Helenelunds IK

Hubbo BK (ny från div. 2)

Katrineholm Bandy U (ny från div. 2)

Köpings IS

Nitro/Nora BS (ny från allsvenskan)

SIF Norrtelje.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26