Uppåt. Ekerö Bois kan blicka uppåt i tabellen. Foto: Johan Älgekrans

Tuff vår för lokala fotbollsklubbar

Nu har Mälaröarnas fotbollsklubbar spelat halva serien och går på sommaruppehåll innan höstsäsongen drar igång. Vi har tittat hur det har gått för lagen.

  • Publicerad 10:16, 21 jun 2017

Ekerö IK dam division 3

Ekerös damlag ställer i år upp med ett ungt lag där de flesta tjejerna är födda 1998-2001. Efter nio spelade omgångar ligger laget på sjätteplats efter tre segrar, tre oavgjorda och tre förluster vilket får ses som godkänt för det unga laget.

Ekerö IK herr division 4

Precis som Ekerös damer mönstrar Ekerös herrar ett ungt lag den här säsongen. Ekerö IK har rasat från division 2 till division 4 på två säsonger och det mesta pekar på att det åter blir nedflyttning även efter den här säsongen.

Laget har efter elva omgångar endast spelat in en poäng och ligger sist i serien.

Ekerö Bois division 4

Ekerö Bois har efter en mindre bra start på säsongen fått igång spelet mer och mer ju längre säsongen har gått. Efter elva omgångar har laget samlat ihop 17 poäng och ligger sexa i tabellen. Fortsätter Bois som man avslutade vårsäsongen kan laget fortsätta att blicka uppåt i tabellen i höst.

Skå IK division 7

Skå IK:s fotbollsherrar är ett ungt lag som har rasat i seriesystemen de senaste åren och återfinns nu i division 7.

Inför säsongen var målet att klara sig kvar men efter halva serien spelad ligger laget på sista plats med fyra inspelade poäng på åtta omgångar.

Dock har laget samma poäng som Stocksund och endast två poäng upp till Råsunda FC på säker mark.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Suveräna serieledare tar sommaruppehåll

Sport Efter halva serien spelad är Ekerös fotbollsdamer i överlägsen serieledning. – Vi är inne i ett flow just nu, säger tränaren Henrik Nilsson.onsdag 20/6 9:16

Guldjubel för Mälarö SOK

Sport Det bjöds på flera fina resultat när Mälarö SOK arrangerade Mälaröspelen på Träkvistavallen i helgentorsdag 31/5 10:35

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter