Foto: Johan Borehed

Tuffare Väsby föll mot tabelltrean

Väsby Hockey är kvar på sista plats i södra allettan efter fredagens förlust mot Hudiksvall, 1-3 (0-0, 0-1, 1-2). Insatsen var ändå ett kliv i rätt riktning.

  • Publicerad 23:45, 12 jan 2018

Laget är viktigast och vi förlorar, det är surt

Sett till inställningen och "Vilda-faktorn" gjorde Väsby bästa matchen över 60 minuter sedan årsskiftet.

- Vi är stabila, men inte där hela vägen, säger tränaren Viktor Tuurala.

- Om det här var bästa insatsen är vi illa ute. Hudiksvall är inte bra, ändå... säger Markus Odén och låter minspelet slutföra meningen och hans känsla av att det inte var hundra fullt ut.

I anfallszon finns det mer av hjärta och smärta att önska. Annars var det fart, energi och tacklingar. Det senare har varit en bristvara och man måste bara lyfta fram Pontus Karlsson. Skadeskjuten mot Nybro i onsdags, med dubbla sjukhusbesök under kvällen/natten, spelade han i kväll med helvisir och lite synbesvär på högerögat. Och som han klev in i närkamperna. Kvällens tre stjärnor var lättplacerade, Pontus var dock inte nöjd.

- Laget är viktigast och vi förlorar, det är surt. Jag är väl inne i en bra trend och försöker vara jobbig, men det är poäng som räknas.

En annan som klev fram med lagom dosering av ilska och irritation var backen Sebastian Cederbrant. Även han körde in motståndare i planket, vilket är en av hockeyns grunder och något Väsbytruppen behöver bli bättre på. Om Cederbrant inte hade "tittat puck" vid Hudiksvalls 0-1-mål hade det blivit dubbla stjärnor i kväll.

Hudiksvall hade flest målchanser och var aningen bättre. Hälsingarnas tredje mål kom i tom bur, siffermarginalen speglade ändå kvalitetsskillnader för närvarande.

Tillbaka i Väsbydressen var Fredric Korduner, förra säsongens lagkapten, som lånats av Viggbyholm för tre matcher. Han hade inte mycket att säga om sin insats, men var klar över en sak.

- Det här gänget kan bättre.

På söndag spelar Väsby bottenmatchen mot Valbo, i Valbo.

Väsbys tre stjärnor

*** Pontus Karlsson

** Måns Johansson

* Sebastian Cederbrant

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26

"Grunden för ditt liv skapas här"

Nyheter Margareta Hamark, överst på Liberalernas valsedel i Väsby I september är det val. Vi har intervjuat alla partiers förstanamn för att veta mer om dem som politiker – och som privatpersoner. Margareta Hamark, Liberalerna, träffar vi på Väsbys skolas skolgård.onsdag 18/7 8:59

Frias för dubbelmord i Väsby

Nyheter Den man som stod åtalad för dubbelmordet i november ifjol frias helt av tingsrätten. Detta då det inte gått att styrka att det var han som mördat de två männen.tisdag 17/7 11:45