Foto: Anders Ekström

Tung början för Sollentuna i fortsättningsserien

Starter på seriespel är inte Sollentuna HC:s melodi säsongen 2017/18. Likt grundomgångarna har SHC startat även fortsättningsserien svagt och förlorade på onsdagen sin andra raka. Nu känns förstaplatsen, som innebär playoff, avlägsen.

  • Publicerad 08:10, 11 jan 2018

Ni kan lagets höst vid det här laget. Usel första halva, mycket bra andra. Inför fortsättningsserien var entusiasmen därför stor och målsättningen hög. Sollentuna ville fortsätta på det inslagna spåret från sista tio matcherna i "höstas" – och aspirera på topplatsen som är en bakväg till allsvenskt playoff.

SHC poängterade då att en bra start var en av nycklarna. Två omgångar in kan vi konstatera att början på serien gått allt annat än enligt önskemål.

Serien började visserligen, i söndags, med en okej match borta mot Nyköping, men ändå noll poäng (2-4). Tyvärr fortsatte trenden på onsdagskvällen mot rivalen Vallentuna.

Gästerna tog ledningen via den något ovana målskytten Jakob Wallin (två mål hittills bara). Men SHC vände på steken och via lagpappan Johan Fredriksson och poängstarka backen Erik Lyrvall ledde hemmalaget med 2-1 efter första.

Men VBK skulle hitta tillbaka. Via rutinerade Andreas Paulsson och Niclas Ivarsson gjorde rivalen två snabba. Och Ivarsson 3-2-mål i matchminut 24 skulle faktiskt visa sig bli vinnarmålet.

Trots 36 skott lyckades inte SHC göra fler mål denna onsdagskväll inför 147 själar i Sveab-arena. Gästernas Filip Algeman hade en bra dag i buren och hade nästan 95 i räddningsprocent. Dessutom blev det inte lättare för hemmalaget då den tidigare så hyllade backen Joel Norén tog 16 (!) utvisningsminuter i slutforceringen, tolv av dem för protest mot domslut.

– På det stora hela gör vi en helt okej match, men vi gör inga mål. Vi skapar chanser, vi för matchen hela tiden, men Vallentuna försvarar sig och kontrar och gör det jättebra, säger coachen Mikael Erdtman till norrortssporten.

Därmed har Sollentuna börjat med två raka förluster i hockeyettan östras fortsättningsserie. Tolv omgångar återstår såklart, men redan nu är SHC sju poäng efter ledande Vallentuna.

– Det är klart att det är ett utsatt och prekärt läge vi befinner oss i, säger Erdtman till norrortssporten. 

Ettan går till ett sorts förkval mot allsvenskt playoff, fyra lag kommer ha spelat klart och de två sista får kvala mot division 2-lag. På söndag väntar Hammarby borta.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26

Sollentuna tappar i miljöranking

Nyheter Sollentuna tappar 20 placeringar sedan förra året i rankningen Sveriges miljöbästa kommun. Men miljöarbetet har inte försämrats, menar Inger Mattsson, projektledare för miljö och klimat på Sollentuna...onsdag 18/7 9:52

(S) nya gruppledare laddar för valet

Nyheter Möt Socialdemokraternas Joakim Jonsson Valet i september närmar sig. Vi i Sollentuna har därför tagit en pratstund med alla partiers gruppledare – för att få veta mer om vilka de är som privatpersoner och vilken fråga som är viktigast för...tisdag 17/7 15:48