Nu i vinrött. Gustav Odeheim har i många år varit en nyckelspelare i Enköpings HF. Den här säsongen spelar han för Kungsängens SK. Foto: Peter Larsson

Tunga nyförvärv i satsande KSK

Kungsängens vinröda favoriter förstärker leden med tunga namn inför kommande, stenhårda, sammandrabbningar. Succégänget dundrar mot sin första säsong i division 1 med två nyförvärv.

  • Publicerad 10:45, 13 sep 2017

Kungsängens SK har tagit de flesta med storm under senaste åren. Laget har gått från klarhet till klarhet och krigat sig upp till nya höjder – den här gången sker slagen i Division 1.

Inför kommande säsong har Kungsängen lyckats hålla kvar viktiga spelare och tränaren Pierre “PG” Gjuraj Grubbström, har kritat på för två nya säsonger.

Två nya i KSK

Inte nog med det, har två nyförvärv presenterats – i form av målvakten Hannes Hed från AIK och 9-metersspelaren Gustav Odeheim från PG:s gamla klubb, Enköping.

Odeheim har bra kontakt med ”PG” sedan tidigare. Den förre Enköpingsspelaren säger:

– KSK har visat på en otrolig vilja och klubben har verkligen varit tydlig med att de ville ha min påskrift. Spelet de vill bedriva är liknande det vi spelade i Enköping så inkörningstiden kommer förhoppningsvis bli kort.

I division ett kommer Odeheim att få möta sitt gamla lag, Enköping.

– Jag ser det här som lite av en nytändning och tror verkligen att vi kan gör något bra av detta, säger han.

Vad vill du främst bidra med?

– Jag hoppas kunna bidra till en fortsatt god stämning i och kring laget. Framförallt se till att det blir många tvåpoängare i vinter.

Redo för ettan

Under försäsongen och under DM har Kungsängen visat styrka och kört över till exempel Hammarby.

Håller Kungsängen hela vägen för att etablera sig i ettan?

– Man ska komma ihåg att vi är nykomlingar och att skillnaden mellan division 1 och 3 är stor. Men jag tycker helt klart att vi har en trupp för att etablera oss i ettan redan år ett, säger Odeheim.

Nyckeln blir att hålla nere motståndarnas målproduktion genom ett sammansvetsat försvar och målvaktsspel, tror han.

– Lyckas vi med det kan det komma att bli en riktigt rolig säsong om man håller på vinrött.

Målvakt från AIK

Just frågan om målvaktsspelet verkar Kungsängen tagit på allvar. Den australiske landslagsmålvakten Kristofer Karlsson är fortsatt en vinröd spelare och nu har även förre AIK-målvakten Hannes Hed anslutit till KSK.

– Jag och Kristofer fungerar väldigt bra på och utanför planen. Vi kommer att vara två väggar i målet, säger Hannes Hed.

Hur tryggt känns Kungsängens försvarsspel?

– Jag känner mig mer och mer trygg med mitt försvar från match till match. Men samspelet mellan målvakt och försvar behövs slipas fram till seriepremiären. Det är bakåt vi kommer vinna matcherna.

Gratis: Kungsängens SK fortsätter att ha gratis inträde till sina hemmamatcher även i division 1. “Vi är nog väldigt ensamma med att inte ta betalt”, säger arrangemangsansvarig Peter Larsson.

Premiär: Seriepremiär i division 1 är 31 september 15.00 Ekhammarhallen, då Kungsängens SK möter HK Tyrold.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet