NÖJD. Per Håkansson är glad att SIK fått två nya breddlag och fått in flera nya medlemmar. Foto: Anders Ekström, Arkiv

Två nya hockeylag startas i SIK

Ishockey för alla. Sundbybergs IK:s hockeysektion fortsätter med sitt utbredda breddtänk och en del av den satsningen blir att starta upp två nya motionslag – ett för damer och ett för herrar.

  • Publicerad 11:00, 18 nov 2015

”Vi visar omvärlden att allt inte är elittänk.”

Nyligen aviserade SIK hockey att två så kallade ”Recreation team” – motionslag på svenska – ska startas. Målet är att nå ut till de som vill spela organiserad ishockey, men utan att ställa större krav på kunnande på isen. Inga förhandskunskaper krävs. Med damlaget börjar SIK från noll.

– Vi började 2014 med flickor i hockeyskolan och det här är steg två. Hockey för 16 år och uppåt, säger ungdoms- och hockeyansvariga Per Håkansson.

Ett par spelare har redan visat intresse och öppna träningar har genomförts.

– Vi börjar med att söka intresserade spelare och utgår från det. Sen får tjejerna själva bestämma vad de vill göra med laget. Vill de bara ha kul och träffas, eller kanske spela matcher på sikt. De får själva bestämma, fortsätter Per Håkansson.

På herrsidan fanns redan laget Matte HC i Sundbyberg. Men nu väljer de runt 40 hockeyspelarna i åldrarna 22 till 70 år, att istället flytta över verksamheten till SIK. Det nästan fördubblade antal aktiva seniorer i klubben, från runt 50 till närmare 100.

– De har funnits i nio år och umgåtts och tränat på lördagskvällar i ishallen. Jag la fram förslaget om att ingå i SIK istället för att få en mer ”legal” verksamhet och en möjlighet att utvecklas som lag. De gillade idén och ingår numera i klubben. Vi hoppas nu få in flera medlemmar. Både unga och gamla, säger Per Håkansson.

Vad innebär detta för SIK?

– Det är positivt. Vi visar omvärlden att allt inte är elittänk. Efter vår omstart för tre år sedan har vi vuxit mycket och från 2014 har vi tjejer i föreningen. Det bidrar med mångfald till SIK och har lyft hela sektionen.

Nätverk kritiskt till planen för stationsområdet

Nyheter Risk att byggnaderna bildar en mur som hindrar solljuset För lite ljus till följd av för höga hus, är grundkritiken mot detaljplanen för Sundbybergs nya stadskärna som nätverket "Trivsam stadskärna" nu presenterar. Nätverket liknar stationshuset vid en...fredag 11/10 14:11

Sundbyberg får sin första muralmålning

Nyheter Gatukonstnären "Rio" har hämtat inspiration från Sydamerika Sundbybergs senaste konstverk är 250 kvadratmeter och blir som mest praktfullt från korsningen Ekensbergsvägen/Gränsgatan. Gatukonstnären Julia Rio ligger bakom Sundbybergs första muralmålning,torsdag 10/10 13:59
Stockholm Direkt