Razmuz Waxin Engback (t h) jagar Andreas Maier. Foto: Johan Borehed

Två spelare in och en ut i Väsby IK HK

Väsby IK gjorde förra veckan klart med två nyförvärv från rivalen Vallentuna. Samtidigt står det klart att en forward lämnar laget och en annan förlänger sitt kontrakt.

  • Publicerad 09:00, 12 mar 2018

Fredrik är en rörlig, skridskostark och spelskicklig back som jag haft ögonen på flertalet säsonger

Strax efter att säsongen slutade basunerade Väsby IK ut att de värvat en back från en närliggande konkurrent. Då var det Andreas Gällstedt som valde bort Sollentuna för spel i VIK.

På fredagen fortsatte den strategin.

Väsby gjorde på fredagen klart med två nya spelare och båda kommer från lokalrivalen Vallentuna. Den första är en målfarlig powerforward vid namn Razmuz Waxin Engback.

 Razmuz är en spelare som är aningen ”osvensk” i sitt spel. Han står för kraftfull skridskoåkning, fysiskt spel och en rakhet i spelet jag tycker att vi kanske saknade föregående säsong, säger sportchefen Tom Tärnström till hemsidan om sitt första nyförvärv från VBK.

– Han är även en duktig målskytt och besitter ett vasst skott som kan komma väl till hands i vårt PP.

Den andra som ansluter från Vallentuna är backen Fredrik Stridlund.

– Fredrik är en rörlig, skridskostark och spelskicklig back som jag haft ögonen på flertalet säsonger, säger Tärnström.

Väsby IK meddelar även Ludvig Wiita-Adamsson förlänger sitt kontrakt, samtidigt som Nicklas Lindholm Schmidt inte får förlängt och lämnar klubben.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Midsommarkaramell från VIK – SHL-meriterad forward klar

Sport Johannes Nilsson, som spelat nio matcher i SSL, är klar för Väsby IK HK. Den 23-åriga forwarden kommer närmast från Östersund och har 99 hockeyettan-matcher i benen.fredag 22/6 8:00