I farten. Emelie Dahl har haft en bra och skadefri säsong på motocrossbanan. Foto: Mikkel Wendelboe

Tvåa i SM men bäst i Sverige

Förra helgen avslutade motocrossföraren Emelie Dahl, 20, sin säsong som innehållit flera fina prestationer.

  • Publicerad 14:07, 28 sep 2017

Det var lite surt att missa SM-guldet med en poäng men nästa säsong siktar jag på att vinna SM och fortsätta att åka i EM och VM.

Inför den sista SM-deltävlingen i motocross skilde det endast en poäng mellan ettan Nathalie Kane från Irland och tvåan Emelie Dahl från Mälaröarna. En rafflande avslutning väntande i Finspång mellan förarna som dominerat SM i år.

I det första heatet var Emelie Dahl på väg ikapp Nathalie Kane då Dahl gick omkull och fick nöja sig med en andraplats. Det andra heatet vann Dahl men Kane slutade på andraplats och därmed stod sig differensen även efter den sista deltävlingen. Emelie Dahl slutade alltså en ynka poäng bakom irländskan Nathalie Kane efter de sex deltävlingarna men med sin andraplats är Dahl bäst bland förarna i Sverige.

En än mer imponerande insats gjorde Dahl under EM där hon också slutade på en fin andraplats. I VM slutade hon på en tolfte plats trots att hon fick bryta tre heat och dessutom inte deltog i den första tävlingen som kördes i Indonesien där hon missade chansen till flera VM-poäng. Emelie Dahl som tidigare säsonger haft stora skadebekymmer är nöjd när hon summerar sin säsong.

– Jag är jättenöjd med säsongen för mitt mål var att köra hela säsongen och hålla mig hel och det har jag gjort, säger hon.

Nu väntar en period med mindre motocrosskörning innan hon drar igång för fullt igen inför nästa säsong där målsättningen redan är klar.

– Det var lite surt att missa SM-guldet med en poäng men nästa säsong siktar jag på att vinna SM och fortsätta att åka i EM och VM, avslutar hon.

SM-tabellen MXSM
MX-Girls 2017

1. Natalie Kane, 236

2. Emelie Dahl, 235

3. Frida Östlund, 172

4. Julie Dalgaard, 171

5. Sandra Karlsson, 166

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

New York Rangers valde Olof i draften

Nyheter Olof Lindbom blev vald först av alla målvakter i NHL-draften under midsommarhelgen.torsdag 28/6 10:46

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter