KVITTERADE. Nick Hedemyr gjorde ett av målen i förlustmatchen mot Piteå. Foto: Johan Borehed

Uddamålsförlust för Vilda Väsby i Piteå

Efter sex oavgjorda matcher i följd åkte Väsby på ännu en uddamålsförlust mot Piteå. Den här gången under ordinarie speltid när hemmalaget vann med 3–2.

  • Publicerad 19:40, 10 feb 2019

Den här insatsen ett steg i rätt riktning jämfört med den mot Vännäs

Vilda Väsby har inte tagit en trepoängare sedan överkörningen mot Hudiksvall, 8–0 den 16 januari. Så det behövs en seger under ordinarie tid mot Borlänge på onsdag för att den moralnaggande sviten inte ska bli längre än en månad.

Seger mot Borlänge är dessutom ett måste om laget ska kunna gå direkt till playoff 2.

Idrott och rättvisa går inte hand i hand. Grejen med sport är att resultat ibland är missvisande och favoriter faller tungt mot uppstickare. Därmed inte sagt att dagens förlust mot Piteå var orättvis. Missvisande var däremot 1–2-underläget efter första perioden.

Som mot Vännäs i lördags skapade Väsby flera fina målchanserna och kunde haft med sig en liten ledning till paus. Nick Hedemyr, Fredrik Falk, och Rasmus Sörgardt var tre av Väsbyspelarna som var någon centimeter eller lyckostuds ifrån att spräcka målnollan i matchinledningen.

Istället krockade Lubomir Fetkovic och Oliver Horrsell i ivern att stoppa ett Piteåläge, varpå pucken rullade loss till Pontus Wikström som oattackerad vinklade in en backhand till 1–0 för hemmalaget.

Hedemyr kvitterade

Väsby hade motsvarande tur när Nick Hedemyr kvitterade knappt tre minuter senare. Han sköt in pucken framför mål, den fick någon form av vallning och hittade in mellan stolparna.

Om inte med en kopia så ganska snarlikt, återtog Piteå ledningen efter 14.42. Skottet kom från förlängda mållinjen och Robin Wallin såg överraskad ut när han i nästa skede hade pucken bakom sig.

Andra perioden var hemmalagets och 1–1 i den delen ska Väsby vara glada för. Lagets andra mål gjorde Manfred Ehlers och det efter ett byte som han format med oförtrutet slit, vilket gav en spelvändning på offensiv blålinje. När passet sedan kom från Johannes Nilsson fick Ehlers bra träff.

Utebliven slutforcering

Ehlers hade i tredje perioden den första fina chansen till kvittering, därefter skapades inte många lägen till 3–3. Det bästa fick Fredrik Falk, hans skott gick dock rätt i magen på Joel Vännström. Piteå hade däremot en stolpträff när Robin Wallin lämnat Väsbykassen.

– Klart att vi är besvikna, ändå är den här insatsen ett steg i rätt riktning jämfört med den mot Vännäs igår. Vi gör ett rejält försök i sista, men det vill sig inte, säger Nicklas Pettersson, Väsbys assisterande tränare.

Upplever ni att uteblivna trepoängare tär på truppen?

– Om vi hårdrar det så var det här första förlusten under ordinarie tid sedan seger mot Hudik. Killarna har visat bra moral i flera av våra sex kryssmatcher. Men visst, trepoängare biter bättre.

Väsbys stjärnor

*** Rasmus Sörgardt

** Elliot Lorraine

* Fredrik Falk

Guldhjälte startar fond i Väsby Hockey

Sport Patric Hörnqvist ger tillbaka till klubben där karriären tog fart Patric Hörnqvist – en av svensk ishockeys mest guldprydda – gästade i veckan Väsby Hockeys uppstartscamp. Samtidigt presenterade han och klubben en gemensam Stipendiefond.fredag 16/8 16:05

Nu drar höstens vuxenvandringar i gång i Väsby

Nyheter För ett tryggare Väsby och polisen är "på tårna" Under sommaren har grannkommunen Sollentuna haft problem med ett flertal mopedrån. Väsby har varit mer förskonat, men polis och vuxenvandringsgruppen För ett tryggare Väsby är ändå "på tårna".fredag 16/8 9:47
Stockholm Direkt