Ung veteran ser fram emot division 1-debut

Hon har varit med i damlaget sedan hon var 16. Till helgen gör Sollentuna FK och Emma Sjöberg, 22, efterlängtad debut i division 1.

  • Publicerad 17:00, 12 apr 2019

När Emma var 15, 16 år klev hon upp i damlaget och har tillhört laget sedan dess. Därefter var hon med i resan upp till division 2 där laget tog stora kliv för varje år under ledning av ”Putte” Eklöf.

Förra säsongen klaffade det mesta – och Sollentunas fotbollsdamer gick upp till division 1 för första gången.

– Skitkul, såklart. Det var dit vi ville och jobbat hårt för att nå, säger Emma Sjöberg som bor i Edsviken.

– Det blir speciellt och spännande att få göra det med SFK. Ettan är helt rätt nivå för oss.

Ung veteran

Den i veckan 22-åriga anfallaren, med moderklubb Helenelund, är glad för alla sina säsonger i Sollentuna FK.

– Det har varit flera bra år förutom en kortare dipp en säsong i division 2. Jag tycker det har varit skitkul och det är därför man spelat kvar, det har hela tiden funnits någonting att hämta här.

Damlaget har under ledning av nya coachen Ben Åsberg Cronshaw försökt att utveckla ett helt nytt spel under försäsongen.

– Målet har varit att hitta ett eget spel där vi får till bra rull och har mycket boll. Det har varit en anpassningsperiod för alla då det var ett helt nytt spel, men jag tycker det börjar se bra ut nu.

– Spelar vi vårt spel och alla tar tag i det och presterar på topp så kan vi slå alla lag.

Hur menar du?

– Gör vi det rätt så kan det gå bra och vi kan vinna mot alla, men vi kan lika gärna förlora mot alla lag om vi inte presterar. Det är upp till oss själva. Målet är först och främst att klara oss kvar.

Vad säger du om ert lag 2019?

– Vi har fått in ett par rutinerade spelare som presterat bra hittills. Alla har dessutom steppat upp eftersom det är nya tränare, ingen kan vara bekväm på träning.  

Visat form i vinter

Emma började som mittfältare under försäsongen, men är nu tillbaka i anfallet. Och det har gått bra som central striker i 4-4-3-systemet. Fem mål på fyra matcher, varav två påsar i genrepet.

– Ja, det har gått bra för mig tycker jag. Jag siktar på att ta alla chanser jag får och hoppas få mycket speltid. Det gäller att jag också håller uppe prestationen och inte dippar.  

På lördag (13/4) börjar säsongen med hemmamatch mot Gustafs GoIF. Emma hade börjat ladda redan ett par dagar innan premiären.

– Jag är redan nervös, ha ha. Jag har redan börjar förberedda mig och det ska bli riktigt roligt att dra igång.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Här kan du bada med din hund

Nyheter Sex olika badplatser i Sollentuna Generellt går det bra att bada med hunden på badplatserna i Sollentuna – med ett par undantag – förutsatt att den är kopplad och att ägaren följer så kallad god sed.måndag 24/6 11:30

Stigenberg utesluts ur SD

Nyheter Kommunföreningens ordförande får gå Partitoppen utesluter Sverigedemokraternas gruppledare i Sollentuna.måndag 24/6 11:20

Nya SL-försöken för kyla i sommar

Nyheter Värmebölja. ✓ Knapptrick ✓ Nya AC-bussar – osäkert med svalka på ersättningsbussarna Varje sommar rapporteras det om extremvarma bussar och tåg i kollektivtrafiken. Nu, och fram till slutet av augusti, skruvar SL på alla detaljer för att hålla graderna nere.måndag 24/6 8:09
Stockholm Direkt