Framtiden. Många ville pröva när Göta MS bjöd in till enduroträning för unga. Foto: Kent Lundqvist

Unga lär för framtida kåsor

När Novemberkåsan körs i Enköping är det Sverigeeliten som kommer till start. Satsningen skapar intresse och klubben passar på att efter stor efterfrågan starta en enduroskola.

  • Publicerad 16:51, 25 okt 2017

Det här är riktigt kul – och vilken uppslutning

Den 11-12 november går den anrika Novemberkåsan av stapeln i Enköping och som arrangör står Göta MS.

Som ett led i klubbens satsning på Novemberkåsan ger den framtidens stjärnor chansen att köra enduro i Enköpingsskogarna och det var ett stort intresse vid första träffen.

– Ja det här är en spännande satsning för oss i klubben där vi hoppas på att vi skall få igång en väl fungerande ungdomsverksamhet i Enduron. Vi gör nu på hösten ett test för att kolla av intresset för skolan och bjuder in ungdomar för att prova på, berättar en av de ansvariga, Johan Andersson.

Stort intresse

Intresset var stort då ungdomarna samlades för att testa på att köra Enduro. Det var cirka 20-25 ungdomar som kom till samlingen. Det var killar och tjejer i åldern 4-15 år som kom för att köra och som de körde!

Det var ett glatt och modigt gäng som gav sig av in i skogen för att köra.

Det varierade i storlek och fart, men det såg ut att gå fort och framför allt såg deltagarna ut att ha kul.

Som ledare hade klubben mönstrat ett meriterat gäng med bland annat sexfaldige svenska mästaren i Enduro Niklas Gustavsson.

– Det här är riktigt kul – och vilken uppslutning, säger Niklas.

Vad har du för tips till de nya och de som sitter därute och vill prova att köra Enduro?

– Man skall ha klart för sig att det kommer krävas en del av hela familjen när man skall köra Enduro, det är mycket runt omkring som behövs skötas. Det är roliga resor och tävlingar och man skall sköta sin motorcykel och träna för att orka köra, säger Niklas.

Du som kört ett antal Novemberkåsor, hur blir man så bra och vad krävs för att köra en sådan tävling?

– Det krävs ganska många års träning med körningen, men även fysiken då det är riktigt krävande och det kan vara speciella förhållande med kyla och regn.

Han tillägger:

– Man kan börja köra som 16-åring men då gäller det att man startat sin träning tidigt, avslutar Niklas.

Kommer du köra själv i år?

– Nej, på grund av jobb och skada kommer jag inte till start.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15