Foto: Rodrigue Bonnevie

Unitwins tog medaljer i Kanada

Det rullar vidare för enhjulingstvillingarna Unitwins. Nyligen skördade de stora framgångar på enhjulings-VM som avgjordes i Kanada. – Det är roligt att det går så bra, säger Martin Sjönneby.

  • Publicerad 14:01, 2 sep 2014

Det har varit full fart i sommar för Josef och Martin Sjönneby som tillsammans utgör Unitwins.
Bland annat tävlade de nyligen i VM. Enhjulings-VM avgjordes i Montreal, Kanade. På plats fanns ungefär 1200 tävlande från hela världen. Den svenska landslagstruppen bestod av 13 cyklister. De två Sollentunakillarna tog inte mindre än åtta medaljer. Tvillingarna tog silvermedaljer i sina respektive huvudgrenar.
Josef Sjönneby tog en silvermedalj i Flatland. Han lyckades även knipa en prestigefylld fjärdeplats i Street. Genom att göra det visade han att han är en av världens absolut främsta enhjulingscyklister i de två grenarna. Det var Flatland som var speciellt knivig. Där krävdes det att han vann totalt fem matcher, för att kunna stå näst högst upp på pallen.
Tvillingbrorsan Martin, tog alltså även han ett silver. Han gjorde det i sin huvudgren höjdhopp. Han har länge varit en av de bästa i just den grenen och i och med den här medaljen visar han att han fortfarande är med och slåss i toppen. Utöver silvret tog han även ett oväntat brons i Stillstand. Bronset tog han genom att på en platta som var fem gånger tio centimeter, balanserade utan att röra hjulet under 4 minuter och 32 sekunder.
Bröderna hade inför tävlingen höga förväntningar på sig själva men de var när de kom hem nöjda med resultaten.
– Med tanke på att det gått så bra de senaste åren så var förväntningarna höga, både från oss själva och från andra. Sedan var det ju VM. Prestationerna blev över förväntan så vi är jättenöjda och lättade.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Efter #metoo: "Vi kämpar i motvind hela tiden"

Nyheter Tjejjour bjuder in till panelsamtal med kommunen Drygt ett år har gått sedan #metoo-rörelsen tog fart. Men vad har hänt sedan dess? Alldeles för lite, tycker volontärerna och de anställda på queer-, trans- och tjejjouren Indra. Nu anordnar de ett...fredag 16/11 12:00

Sollentunahäktet lex Maria-anmäls

Nyheter Häktad man dog av vätskebrist Kriminalvården lex Maria-anmäler nu fallet med den man som satt häktad i Sollentuna förra året och dog på grund av vätskebrist.torsdag 15/11 15:52

Så mycket har SL-kortet höjts sedan 1971

Nyheter ✓Hela listan ✓Experterna: Fortfarande billigt ✓"Då skulle det kostat 3 000 kronor" Nu står det klart att SL:s månadskort höjs med 30 spänn till 890 kronor vid årsskiftet. StockholmDirekt har talat med två forskare som förklarar varför de tycker det är rimligt.torsdag 15/11 7:00