Utveckling ska ta ungt AIK framåt

Niondeplatsen från ifjol ska inte upprepas. Ett ungt och piggt AIK ska nu försöka närma sig toppen igen, men ser lagutvecklingen som det mest primära 2019.

  • Publicerad 22:20, 12 apr 2019

I slutet på förra året klev Robert Lison Svanström och Caroline Sjöblom in som ny huvudtränare hos AIK:s fotbollsdamer. Duon hade tidigare jobbat ihop i Gnagets ungdomslag och återförenades i a-laget.

I drygt tre månader har damerna drillats av de nya tränarna och laget har överraskat positivt.

– Jag visste att spelarna var bra och visste potentialen, men inte att det skulle gå så här fort. Vi trodde att några skulle vara med och bidra först i slutet men dom är nu med från start och konkurrerar, säger Robert.

Tränarna har inpräntat ett nytt spelsystem och kämpat hårt från dag 1 med att få till det.

– Det blir ju nytt eftersom jag och "Carro" är nya. Vi har ett offensivt synsätt och strävar efter att dominera alla matcher med ett stort bollinnehav.

Sju nya spelare

Sju spelare är nya för säsongen, varav tre från de egna leden. En handfull startspelare har lämnat och det är ett något yngre AIK anno 2019 än ifjol.

– Snittet är inte så ungt, men det är istället många som är unga som kommer få speltid och göra skillnad. Konkurrensen är hård. Många yngre har tagit chansen hittills och vi är heller inte så skadekänsliga, säger Carro.

14 spelare är kvar sedan niondeplatsen ifjol och coacherna tror på en klar förbättring i tabellen i år.

– Elitettan är en tuff serie med många bra lag. Men för oss gäller det bara ha en veckas fokus i taget och bli bättre för varje match. Har vi det kan vi vara med i toppen, men det gäller att vara ödmjuka, säger Carro.

– Målet är att utvecklas hela året och bli bättre och bättre, säger Robert. Vi ska vara bättre på hösten än på våren. Jag ser att vi har en bra möjlighet till utveckling i år, det blir en viktig nyckel. Resultatet är egentligen inte relevant, utan det är det vi göra varje dag och hur vi utvecklas.

Nyförvärv 2019

Madeleina Tegström (Hammarby)

Eva Nyström (PK35),

Johanna Lindell (BP)

Emma Danielsson (Kalmar),

Tre från AIK F19.

Stockholm Direkt