Tränare. Patrik ”Putte” Åkesson ser fram emot säsongen som tränare för Ekerö/Skå. Foto: Johan Älgekrans

Välbekant tränare tar över ansvaret

Patrik ”Putte” Åkesson har tagit över som tränare för Ekerö/Skås A-lag i ishockey.

  • Publicerad 07:15, 29 sep 2019

Jag tror det blir en rolig säsong.

På tisdag är det dags för seriepremiär för Ekerö/Skås ishockeyherrar i division 3. Ny tränare för laget den här säsongen är Patrik Åkesson. Han har själv spelat i Skå IK:s A-lag under tio år och dessutom tränat pojklag. Nu är han tillbaka i en tränarroll för Ekerö/Skås A-lag.

– Det känns kul och spännande att vara tillbaka igen och det är en bra grupp att jobba med, säger han.

Det blir en ung och hungrig trupp som Ekerö/Skå mönstrar den här säsongen där flera av spelarna spelade med J-18-laget föregående år.

– Det är många unga killar som är positiva och hungriga så vi kommer bli ett jobbigt lag att möta.

Läger i Dalarna

Laget var nyligen på träningsläger i Dalarna och svetsades samman inför premiären. Det är lite osäkert var det unga laget står men Patrik Åkesson ser fram emot en rolig säsong.

– Jag tror det blir en rolig säsong. Det kommer vara mycket glädje i det här gänget. Vi har roligt tillsammans och det känns som vi har något bra på gång, säger Åkesson.

På tisdag är det premiär då Ekerö/Skå tar emot Älta hemma i Allhallen klockan 19.00 och målsättningen för laget är klar.

– Gruppen har en gemensam målsättning att ta sig till alltrean efter jul, säger Patrik Åkesson.

Utöver Ekerö/Skå och Älta är Kista, Farsta, KTH, Lidingö, Ormsta och Stortorparna övriga lag i serien. De fyra bästa lagen tar sig till alltrean efter jul medan de fyra sista lagen får spela vidare i fortsättningstrean.

Västerorts hockeytjejer laddar för hemmamatch

Sport "Kan ligga först i slutet av säsongen" Snart har halva premiärsäsongen i damjuniorserien i ishockey spelats och Västerorts nystartade lag ligger på tredje plats i tabellen. Nu laddar Team Västerort inför lördagens hemmamatch.fredag 10/1 15:56

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt